GÜNDEM - 27 Aralık 2024 Cuma 16:51

Şişli Belediyesi’nin "Gezici Kent Market" aracı yola çıktı

A
A
A
Şişli Belediyesi’nin "Gezici Kent Market" aracı yola çıktı

Şişli Belediyesi; ‘Gezici Kent Lokantası’ ve ‘Gezici Kent Kafe’nin ardından şimdi de ‘Gezici Kent Market’ projesini hayata geçirdi. Temel gıdadan temizlik malzemesine kadar çok sayıda ürün, uygun fiyatlarla satışa sunulacak. Her hafta farklı rotalarda Şişli’yi dolaşacak olan Gezici Kent Market’in açılışında konuşan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Şişli’de her bir vatandaşımız en kaliteli ürünlere en uygun fiyatlarla ulaşacak” dedi.


Şişli Belediyesi, hizmetlerine bir yenisini daha katarak, ‘Gezici Kent Market’ projesini halkın hizmetine açtı. Temel gıdadan hijyen malzemesine kadar birçok kaliteli ürün; uygun fiyata satışa sunuldu. Yağışlı havaya rağmen vatandaşların ilgisi ilk günden yoğun oldu. Gezici Kent Market her hafta farklı rotalarda Şişli’yi dolaşacak. Alışverişlerde nakit para geçerli olmayacak, vatandaşlar sadece kredi kartı ile alışveriş yapabilecek. Açılışın ardından alışveriş yapan bazı vatandaşlar fiyatları uygun bulduklarını ve hizmetten memnun kaldıklarını dile getirdi.



‘’Temel gıdalardan hijyen malzemelerine kadar tüm ürünleri en uygun fiyata satma hedefimiz var’’


Gezici Kent Market aracı içerisinde açıklamalarda bulunan Başkan Şahan, ‘’Burada temel ihtiyaçların hijyenden gıda malzemesine kadar olan tüm ürünleri en uygun fiyata satma hedefimiz var ve satacağız. Ürün skalamızı bir veriyle tespit ettik. Yani bir hanede en temel ihtiyaçların hijyenden mutfağa kadar olan tüm ürünleri araştırdık. Biz bu hizmete devam edeceğiz. Artırarak devam edeceğiz. Kaliteden ödün vermeyeceğiz’’ dedi.



"Vatandaşlar her üründen yalnızca bir adet alabilecek"


Proje kapsamında daha çok vatandaşa ulaşabilmek için Gezici Kent Market’e kural koyduklarını belirten Başkan Şahan, ’’Daha çok mutfağa dokunmamız daha çok haneye ulaşabilmemiz için vatandaşlarımız her üründen yalnızca bir adet alabilecek. Bu hem adalet ve eşitliği sağlamamız adına hem de hedeflerimize ulaşmamız açısından çok önemli’’ diye konuştu.


Şahan, belediye olarak Şişli’deki dar gelirli vatandaşlara özellikle kış aylarında yardımcı olmak adına hem gıda yardımı hem de ısınma maliyetlerini karşılamak için bazı projeler üzerinde çalıştıklarının bilgisini verdi.



Şişli Belediyesi’nin "Gezici Kent Market" aracı yola çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Dostluk kurdukları tilkiyi 2 yıldır her gün besliyorlar Bitlis’in Ahlat ilçesindeki bir pomza madeni çalışanları, 2 yıldır dostluk kurdukları tilkiyi her gün besliyor. Bitlis’in Ahlat ilçesinin Kırklar Mahallesi’ndeki bir pomza madeni işletmesi çalışanları 2 yıldır devamlı yanlarına gelen tilkiyi elleriyle besliyor. Maden ocağının müdavimi olan tilki, çalışanlarla sıkı bir dostluk kurdu. İlk başlarda karnı acıktığı için maden ocağına ara sıra inen tilki, çalışanlar tarafından ekmek ve yemek artıklarıyla beslendi. Bu dostluğu sürdüren tilki her gün maden ocağına gelmeye başladı. Tilkinin kendilerine iyice alıştığını fark eden çalışanlar kendileri için yemek getiren firmadan yemek artışı yaparak kendilerine gelen yemeğin aynısını tilkiye de getirmeye başladı. Her gün düzenli bir şekilde öğlen yemek vakti maden ocağına gelen tilki, kendisi için bir kenara bırakılan yemeği afiyetle yedikten sonra gözden uzaklaşıyor. Pomza madeni çalışanlarından Gökşin Nacaroğlu, 2 yıldır her gün yanlarına gelen tilkiyle çok güzel dostluk kurduklarını söyledi. Nacaroğlu, "Biz Ahlat’ta maden işi yapıyoruz. 2 yıldan beri bir tilkiyle tanıştık. İlk geldiğinde bir ekmek kırıntısına geldi. Ekmeği yedikten sonra her gün artık devamlı gelmeye başlayınca şirket tarafından yemeği tedarik ediliyor. Yemek yediğimizde genellikle öğle saatleri akşama doğru aç kaldı mı geliyor, herhalde yavruları da var, burada karnını doyduktan sonra yavrularının yanına geçiyor, et götürüyor. Tam yavrularını görmedik ama herhalde öyle tahmin ediyoruz. Çünkü karnı doyduktan sonra ekmeği alıp veya o günkü ne varsa onu alıp yavrularına da götürür. Bir bağ oluştu aramıza yaklaşır iki buçuk yıldır. Günlük standart gelir gider yemeğini veririz, dost gibi olduk. Hatta gelir yanınıza, buradaki tırcılar, dışarıdan gelenlerle oynar. Yakınına gideriz bazıları korkar ama biz korkmadık. Yani bir nevi dost olduk onunla. Yanımıza gelir, oturur, yemek yer, bazen yan tarafımızda yemeğini yer. Soğuk havalarda konteynerimiz var. Kapısını açık, bırakırız içinde uyur, zarar vermez yani, hiçbir türlü bir zararı yok bize. Çok iyi anlaşıyoruz burada, bir dost gibi geçinip gidiyoruz” dedi.
Balıkesir Türkiye’nin damak çatlatan lezzeti: Ayvalık Tostu Balıkesir’in Ayvalık ilçesine özgü olan ve adını tüm dünyaya duyuran Ayvalık Tostu, kendine has lezzeti ve eşsiz sunumuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Ayvalık Tostu, özel olarak üretilen susamlı ekmeği ve bol malzemesiyle diğer tost çeşitlerinden ayrılıyor. İçerisinde sucuk, salam, kaşar peyniri, turşu ve çeşitli sosların yanı sıra isteğe bağlı olarak sosis ve patates kızartması gibi eklemeler yapılabiliyor. Lezzet ustaları, tostun taş fırında pişirilmesinin ve malzemelerin tazeliğinin bu eşsiz tadın sırrı olduğunu belirtiyor. Ayvalık Tostu’nun farklıklarına değinen Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kıralan “Türkiye’de tabii her yerde Ayvalık Tostlu ibaresiyle ürünler satılıyor ama bu bölgeyi ayırt eden özellik özellikle tost ekmeği. Yani burada önemli olan şey bu. Peki ne farkı var? Nohut, özellikle ekşi maya burada devreye giriyor ve birçok tost ekmeğine göre en önemli farklılığı bu oluşturuyor. Bunun dışında içerisine giren ham maddelerde farklılık gösterebiliyor. Özellikle bu bölgeye özgü bölgenin ürünü olarak peynirimiz var. Bu peynir de bunun içerisine giriyor, dahil oluyor. Bu meyanda farklılık gösteriyor” dedi. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Ayvalık’ta tostçuların önünde yaz sezonunda uzun kuyruklar oluşurken, bölgeyi ziyaret eden turistler, "Ayvalık’a gelip de tost yemeden dönmek olmaz" diyerek bu geleneksel lezzete övgü yağdırıyor. Ayvalık Tostu, sadece yerel bir tat olarak kalmayıp, Türkiye genelindeki pek çok sokak lezzeti tezgâhında ve restoran menüsünde de yer buluyor. Ancak gerçek bir Ayvalık Tostu deneyimi yaşamak isteyenler için en doğru adres hâlâ Ayvalık olarak gösteriliyor.
Nevşehir Kapadokya’da yılbaşında kuş uçurtulmayacak UNESCO Dünya doğal ve kültürel miras listesinde yer alan ve yılda 4 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan Kapadokya bölgesinde yeni yıl için tedbirler artırıldı. Nevşehir Valisi Ali Fidan Kapadokya bölgesinde doluluk oranın yüzde 90’ı geçtiğini belirterek, yılbaşı gecesi 115 uygulama noktasında 1618 personelin denetim ve kontrol yapacağını açıkladı. Vali Ali Fidan, Kapadokya’da yılbaşı için alınan tedbirler hakkında bilgiler verdi. Bölgenin yılbaşında en çok tercih edilen yerlerden birisi olduğunu kaydeden Fidan, “Kapadokya tarihi ve kültürel zenginliği ile ülkemizin ve dünyanın en önemli kültür turizmi destinasyonlarından birisi. Yeni yılda da görüyoruz ki; yerli ve yabancı binlerce vatandaşımız yeni yıla Kapadokya’da girmeyi tercih etti. Yine Kapadokya yeni yıl turizminde de en çok tercih edilen bölgelerden birisi oldu. Genel olarak bakıldığında bölgemizde şu anda yüzde 90’lara ulaşan bir doluluk oranı var. Bu doluluk oranının yeni yıl yaklaştıkça daha da artacağını düşünüyoruz. Bundan da görüyoruz ki vatandaşlarımız, yeni yıla Kapadokya’da girmeyi tercih ediyor, yeni yıl coşkusunu, güzelliklerini burada deneyimlemek istiyor. Kapadokya’da turizm yılın 12 ayında da devam ediyor. Kapadokya yılın her mevsiminde güzel, her ayında güzel. Bu da verilerimize yansıyor” şeklinde konuştu. Kapadokya bölgesinde yeni yıla girecek olan misafirler için gerekli her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen Nevşehir Valisi Ali Fidan, yılbaşı öncesi ve yılbaşı gecesi 115 uygulama ve denetleme noktasında bin 618 jandarma ve polisin görev yapacağını söyledi. Yapılacak denetimlerde ayrıca 3 dron ve 7 özel eğitimli köpekler de yeni yıl denetimlerine katılacak
Düzce Yerel üretime katkı, kadın girişimcilere güç Düzce Kadın Emeği Merkezinde yerli üretim ve kadın girişimciliği destekleyen yılsonu pazarı açıldı. Pazarda, kadın girişimcilerin ürettiği el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Düzce Belediyesi’nin destekleriyle, Kent Konseyi ve Düzce Kadın Girişimi Kooperatifi iş birliğiyle düzenlenen ‘Yerli Malı, Kadın Eli Yılsonu Pazarı’ geniş bir katılımla Kadın Emeği Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Cihan Ünal, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, ilgili kurum müdürleri, STK temsilcileri, girişimciler ile birlikte birçok sanatkar ve üretici katıldı. Yerli üretim ve kadın emeğinin vurgulandığı pazarda, el emeği tarımsal ve sanatsal ürünler sergilendi. Kadınların üretim süreçlerindeki rolünü ve yerli üretimin önemini vurgulayan Vali Selçuk Aslan, bu tür organizasyonların, kadın girişimciliğini desteklemek ve yerel ekonomiyi güçlendirmek adına büyük bir değer taşıdığını belirtti. Etkinliğin Kadın Emeği Merkezi’nde yapılmasının özel bir anlam taşıdığını belirten Başkan Yardımcısı Cihan Ünal, merkezin tanınırlığını artırmak ve yerel üretimi desteklemek amacıyla bu yeri tercih ettiklerini ifade etti. Ünal, “Burada yapılan çalışmaların yerli üretime büyük katkısı var. Üretimi, özellikle kadın emeğini desteklemek bizim için çok değerli” dedi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, kadın girişimciliği ve Kadın Emeği Merkezi’nin önemine işaret ederek etkinlikte emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Kadın girişimciliğinin ve yerel üretimin desteklenmesi adına düzenlenen etkinlik, hem üreticilerden hem de ziyaretçilerden tam not aldı.
Kütahya Kütahya’da Kadın Yaşam Merkezi hizmete açıldı Kütahya Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Kadın Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 30 Ağustos Mahallesi Pilot Caddesi üzerinde yer alan merkezin açılışına Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Valisi Musa Işın, belediye yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kadın Yaşam Merkezi’nin kimsesiz ve ihtiyaç sahibi kadınlar için bir barınma alanından öte, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunan bir destek merkezi olacağını vurguladı. Başkan Kahveci, “Kadınlar güçlü olduğunda şehrimiz de güçlü olacak. Kadınlarımız mutlu olduğunda toplumumuz huzur bulacak. Kadın Yaşam Merkezimiz, 24 yatak kapasiteli 6 daire ve yönetim odasıyla hizmet verecek. Burada kadınlarımızın iş gücüne katılımını artırmak amacıyla çeşitli kurs ve seminerler düzenlenecek. Kadınlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek için yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı. Kadın Yaşam Merkezi, yalnızca barınma değil; rehberlik, danışmanlık, kadınların iş gücüne katılımını destekleyici kurslar ve seminerler gibi birçok sosyal hizmeti bir arada sunacak. Başkan Kahveci, merkezin sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir örneği olduğunu belirterek, projelerinin devam edeceğini söyledi. Vali Işın: "Kadınlarımız yalnız değil" Kütahya Valisi Musa Işın ise devletin kadınlar için yürüttüğü sosyal projelere değinerek, “Hiçbir kadınımız yalnız değil. Kadınlarımız başımızın tacıdır. Kimseyi aç veya açıkta bırakmayacağız. Belediye ve kurumlarımızla halkımıza sahip çıkıyoruz. Bu değerli eseri ortaya çıkaran herkese teşekkür ediyorum” dedi. Tören, katılımcıların merkezin gezilmesinin ardından sona erdi. Kadın Yaşam Merkezi’nin, Kütahya’da kadınlara güvenli bir yuva ve destek kapısı olması hedefleniyor.