DÜNYA - 20 Eylül 2024 Cuma 21:36 | Son Güncelleme : 20 Eylül 2024 Cuma 21:40

İsrail, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından Akil’in öldürüldüğünü iddia etti

A
A
A

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından Beyrut saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in öldürüldüğü iddia edildi.

İsrail, Gazze Şeridi’nde düzenlediği kanlı saldırılarını bir kez daha Lübnan’ın başkenti Beyrut’a taşıdı. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından saldırıya ilşkin yapılan açıklamada, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in öldürüldüğü iddia edildi.

Açıklamada, “Akil ve diğer komutanlar, Hizbullah'ın İsrail topraklarına baskın düzenlemeyi, Celile'deki toplulukları işgal etmeyi amaçlayan ‘Celile'nin işgali planı’nın mimarları arasındaydı” denildi.

IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari ise yaptığı açıklamada, “Beyrut'taki hava saldırısında Akil'in yanı sıra en az 10 Hizbullah komutanı öldürüldü” dedi.

Karşılıklı saldırılar yoğunlaşıyor

Dün İsrail’de Lübnan sınırına ilişkin savaş planının onaylanmasının ardından savaş uçakları Lübnan’a doğru havalanmış, Hizbullah’a ait 30 füze platformu, altyapı hedefleri ile İsrail'e ani bir saldırı için hazırlanmış 150 füze rampasının, bazı binaların ve bir silah deposunun vurulduğu açıklanmıştı. Hizbullah ise bugün İsrail'in kuzeyine 150 roket ateşlemişti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, İsrail’in Beyrut’un güneyine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 8’e, yaralananların sayısının ise 8’i ağır olmak üzere 59’a yükseldiği bildirilmişti.

ABD tarafından, Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'nin 1983'te bombalanmasıyla ilişkili olduğu iddiasıyla Akil için 7 milyon dolar ödül konulmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da Kamu Spor Oyunları tamamlandı Türkiye’nin 81 ilinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçekleştirilen Kamu Spor Oyunlarında final müsabakaları gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği “Gelin Sporda Buluşalım” projesi kapsamında basketbol, masa tenisi ve voleybol olmak üzere üç branşta Kamu Spor Oyunları müsabakaları düzenlendi. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan, içerisinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü takımlarının da bulunduğu müsabakada voleybolda 16, masa tenisinde 12, basketbolda ise toplam 5 takım olmak üzere kamu personelleri bir araya gelip kıyasıya mücadele etti. Yapılan müsabakalar sonucunda masa tenisinde Fırat Üniversitesi, basketbolda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, voleybolda Milli Eğitim Müdürlüğü birinci oldu. 11-19 Eylül tarihleri arasında Ahmet Aytar Spor Salonu ve Yakup Kılıç Spor Salonunda düzenlenen müsabakalarda masa tenisi 13 Eylül Cuma günü, basketbol 18 Eylül Çarşamba günü ve voleybol ise 20 Eylül Cuma günü ödül töreniyle sona erdi. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Gelin Sporda Buluşalım” adı altında düzenlediği Kamu Spor Oyunları kapsamında düzenlenen Masa Tenisi, Voleybol ve Basketbol müsabakalarında ilimizde bulunan kurumlarımız kardeşlik içerisinde moral motivasyon ve kurumlar arası diyaloglarını geliştirme açısından müsabakalara katılarak bir araya geldi. Başta tüm kurumlarımıza ve İl Müdürlüğümüz adına müsabakaya katılan tüm kamu personellerine teşekkür eder 1.’lik elde eden takımlarımızı tebrik ederiz” denildi.