GÜNDEM - 23 Eylül 2024 Pazartesi 12:46

Yedi Başak Derneği, kurban bağışlarını konserve olarak Gazzelilere ulaştırdı

A
A
A
Yedi Başak Derneği, kurban bağışlarını konserve olarak Gazzelilere ulaştırdı

Yedi Başak Derneği, Kurbanım Kardeşliğe sloganıyla kesilen kurbanları konserve haline getirerek Gazzeli mazlum ve mağdurlara ulaştırdı.


Yedi Başak Derneği, Kurbanım Kardeşliğe sloganıyla yürütülen 2024 kurban krganizasyonu kapsamında bağışçılarının desteğiyle Hindistan’da kesilen kurbanları Dubai’de konserve haline getirerek, Ürdün üzerinden Gazze’ye ulaştırdı. Titizlikle hazırlanan bu konserveler, savaşın ağır yükünü omuzlarında taşıyan Filistin halkının sofralarına bir nebze olsun umut oldu. 2 yıl raf ömrü olan, yüzde 95’i saf etten oluşan konserveler, 50 derece sıcaklığa kadar dayanabilmekte. Özellikle yerlerinden edilmiş ve çadırlarda yaşamaya zorlanan Filistinlilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için üretilen sağlıklı ve uzun ömürlü gıdalar, mevcut duruma önemli bir çözüm sunuyor.


Yedi Başak Derneği Başkanı Mustafa Bulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bağışçılarımızın güveniyle bu hayırlı çalışmayı gerçekleştirdik. Gazze’deki kardeşlerimize ulaşabilmek ve onların yanında olabilmek bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır. Rabbimizin izniyle, desteklerinizle ulaştırdığımız her bir konserve umut ve kardeşlik taşıyor. Bu çalışmaların devamı için her zaman desteğinizi yanımızda hissetmek istiyoruz” dedi.


Mustafa Bulut, Yedi Başak Derneği’nin bağışçıların destekleriyle mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini de vurguladı.



Yedi Başak Derneği, kurban bağışlarını konserve olarak Gazzelilere ulaştırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü’ne döküldüğü alandaki birikintiler temizleniyor Gölbaşı Belediyesi, Mogan Gölü’nü 2014 yılındaki temiz ve doğal görünümüne kavuşturmak amacıyla kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Çalışma kapsamında Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü’ne döküldüğü alandaki yıllanmış birikintiler ekipler tarafından temizleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesinden alınan izinlerin ardından Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Mogan Gölü’nde temizlik faaliyetlerine başladı. Çalışmalar kapsamında, Mogan Gölü’nü besleyen kaynaklardan biri olan Sukesen Deresi’nden gölün bazı bölgelerine yıllardır gelen birikintiler temizleniyor. Gölün doğal dokusuna zarar verilmeden yürütülen temizlik işlemlerinde, bölgedeki canlı türlerinin korunmasına da özel önem gösteriliyor. Temizlik çalışmalarına Devlet Su İşleri (DSİ) de araç desteği sağlayarak katkı sağlıyor. “Gölümüzü eski berrak ve temiz haline döndürmeyi hedefliyoruz” Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, temizlik çalışmalarıyla ilgili “Mogan Gölü, Gölbaşı’mızın en önemli doğal varlıklarından biridir. Hem ilçemizin turizm potansiyelini artıran hem de doğal güzelliğiyle hepimizin kıymetini bildiği bir değerdir. Bugün burada başlattığımız temizlik çalışmalarıyla gölümüzü eski berrak ve temiz haline döndürmeyi hedefliyoruz. Doğaya zarar vermeden, çevredeki canlıları koruyarak bu çalışmayı titizlikle sürdüreceğiz. Amacımız, bize emanet olan Mogan Gölü’nü gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakmak” açıklamasında bulundu.
İstanbul Küçükçekmece’de sokak ortasında gasp girişiminde bulunan şüpheli adli kontrol ile serbest bırakıldı Küçükçekmece’de bir ay önce iki şüpheli gündüz vakti yabancı uyruklu bir kişiyi sokak ortasında darp ederek gasp girişiminde bulunmuştu. Suç makinesi olduğu öğrenilen B.K ve Y.D isimli şüpheliler yakalandı ancak iki şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan yeni serbest bırakılan Y.D isimli şüphelinin uyuşturucu etkisindeki halleri bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Olay, bir ay önce Küçükçekmece ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre, B.K ve Y.D isimli iki şüpheli yolda yürüyen yabancı uyruklu bir kişinin önünü kesti. Yolunu kestikleri kişiden para isteyen iki şüpheli olumsuz yanıt aldı. Ardından iki şüpheli yolunu kestikleri kişinin kollarına girerek yolda sürükleyerek darp etti. O anlar güvenlik kamerası tarafından anbean görüntülenmişti. Görüntülerde, iki şüphelinin koluna girdikleri kişiyi dakikalarca darp ettiği ve yabancı uyruklu şahsın çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldığı anlar yer aldı. Çevredeki vatandaşların müdahalesi üzerine şüpheliler olay yerinden kaçmıştı. Polis ekipleri bir aylık çalışma sonucu şüphelileri kıskıvrak yakaladı. "Suç makinesi 2 şüpheli de adli kontrol ile serbest bırakıldı" Şüphelilerin kimliği polisin çalışmasıyla kimliği tespit edilirken, iki şahsında çok sayıda suçtan kaydı olduğu tespit edildi. Kimliği Belirlenen B.K isimli şüphelinin, gasp, evden hırsızlık, hırsızlık ve uyuşturucudan toplamda 4, Y.D. isimli şüphelinin ise uyuşturucu, kapkaç, hırsızlık ve gasptan 4 ayrı suçlardan kaydı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili bir aylık çalışma yapan polis ekipleri, gasp girişiminde bulunan 2 şüpheliyi de kıskıvrak yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.