EĞİTİM - 15 Ocak 2025 Çarşamba 16:11

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024 yılında protokoller ve iş birlikleri ile eğitime katkı sundu

A
A
A
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024 yılında protokoller ve iş birlikleri ile eğitime katkı sundu

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitime katkı sunmak amacıyla 2024 yılında gerçekleştirdiği protokoller ve iş birlikleri hakkında detaylı bilgi paylaşıldı.


Eskişehir Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından engelli araçlarının bakım ve onarımının yapılması amacıyla Eskişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile protokol imzalandı. Ticaret İl Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile, hem resmi hem de özel mesleki ve teknik anadolu liselerindeki 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin mezun olduklarında istihdamlarının arttırılması hedeflendi. İl Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan protokolle ise, Eskişehir’deki ortaöğretim okullarında 10’uncu sınıfa giden 7 bin 95 öğrenciye yönelik İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri tarafından ilk yardım farkındalık eğitimi verilmesi amaçlandı.


Öte yandan, 12 sınıflı Zincirlikuyu Özel Eğitim Anaokulu, 24 sınıflı Zincirlikuyu Mahallesi İlkokulu, 12 sınıflı Vadişehir Özel Eğitim Anaokulu, 16 sınıflı Baksan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 20 sınıflı, Dr. Mustafa Çamkoru Ortaokulu, 24 sınıflı Cevat Ünügür Ortaokulu, 8 sınıflı Fevziçakmak Mahallesi Işıklar Anaokulu, 8 sınıflı Şirintepe Mahallesi Anaokulu, 32 sınıflı Ihlamurkent Mahallesi Ortaokulu (TOKİ), 8 sınıflı Vadişehir Mahallesi İsmet İnönü Anaokulu, 8 sınıflı Aşağı Söğütönü Mahallesi Anaokulu, 32 sınıflı Ihlamurkent Mahallesi İlkokulu (TOKİ), 12 sınıflı Sultandere Mahallesi Özel Eğitim Anaokulu. 24 sınıflı Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 32 sınıflı Emek Mahallesi Anadolu Lisesi, 8 sınıflı Vadişehir Mahallesi Anaokulu ve 200 öğrenci kapasiteli Fatih Fen Lisesi Pansiyonu’nun yapımı devam eden eğitim yatırımları arasında yer aldığı belirtildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta at sırtında ilerleyen VEDAŞ ekipleri arızayı onardı Muş’un kırsal bölgelerinde etkili olan olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle enerji arzında aksama yaşanmaması için özveriyle görev yapan VEDAŞ ekipleri, uygun olmayan arazi şartlarında at sırtında giderek arızaları giderdi. Özellikle kırsal bölgelerde etkisini artıran kötü hava şartları, hayatı olumsuz etkilerken bazı noktalarda elektrik şebekesine de zarar verdi. Elektrik direklerinin devrildiği ve iletkenlerin koptuğu noktalara ulaşmak için At sırtında ilerleyen VEDAŞ ekipleri kar engeline aştı. Arazi araçlarının çıkamadığı mevkilere yaya ve at sırtında ulaşan ekipler, olumsuz hava şartlarının zarar verdiği şebekeyi onardı. Ekiplerin kış mesaisine ilişkin açıklama yapan VEDAŞ Muş İl Müdürü Suat Coşar, “Kış şartlarının çetin ve uzun geçtiği bir coğrafyada hizmet veriyoruz. O nedenle şebekemizi kış şartlarına hazırlamak için yatırım, bakım ve onarım çalışmaları yapıyoruz. Özellikle aşırı kar yağışının yaşandığı kırsal bölgelerimizde direk devrilmesi ve iletken kopmasına bağlı arızalarımız oluşabiliyor. Bu arızalara en kısa sürede müdahale edebilmek için kar ve arazi araçlarımızla bölgeye intikal ediyoruz ancak kar nedeniyle kapanan yollarda ilerlemek mümkün olmuyor. Bu engeli de yaya olarak ya da köylülerimizden aldığımız atlarla arıza mahalline giderek aşıyoruz. Kesintisiz enerji hizmeti sunabilmek amacıyla her şarta tüketicilerimizin memnuniyetini sağlamak için görev başındayız” dedi.