KÜLTÜR SANAT - 10 Ocak 2025 Cuma 12:15

2024’te 439 bin 20 ziyaretçi ağırladı

A
A
A
2024’te 439 bin 20 ziyaretçi ağırladı

Düzce’nin korunan alanlarını 2024 yılında toplamda 439 bin 20 kişi gezdi, gördü.


Düzce, coğrafi konumu, doğal güzellikleri ve ekolojik değerleri ile turizmin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Özellikle Korunan Alanlar, bu anlamda Düzce’nin önemli turizm noktalarından biri olarak dikkat çekiyor. Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı, Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Korugöl Tabiat Parkı, Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı ve Efteni Gölü Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan gibi alanlar, doğa severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.


2024 yılı itibarıyla Düzce’nin korunan alanları, toplamda 439 bin 20 kişi tarafından ziyaret edildi. Bu ziyaretlerin Düzce’nin turizmi ve çevre bilinci açısından büyük önemi bulunuyor.


Düzce, korunan alanlarında doğa ile iç içe bir deneyim sunarak, hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam etmektedir. 2025 yılında da doğa severler bu eşsiz güzellikleri keşfetmesi bekleniyor.



2024’te 439 bin 20 ziyaretçi ağırladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: "Gazetecilerin özlük haklarının yasal olarak düzenlenmesi gerekmektedir" Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkan Ergün Atalay, "Fedakarca görevini yapan gazetecilerin başta iş güvencesi olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarının sağlanması, doğru ve tarafsız habere ulaşmanın da ön şartı niteliğindedir. Bu nedenle milletimizin haber alma hakkı için görevini yerine getiren gazetecilerin özlük haklarının yasal olarak düzenlenmesi gerekmektedir" dedi. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Toplumun haber alma hakkı kapsamında basın özgürlüğü önemlidir. Bu görevi yerine getiren gazeteciler, kamu yararı için görev yapmakta, toplumun gözü, kulağı, aynası ve sesi olmaktadır. Fedakarca görevini yapan gazetecilerin başta iş güvencesi olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarının sağlanması, doğru ve tarafsız habere ulaşmanın da ön şartı niteliğindedir. Bu nedenle milletimizin haber alma hakkı için görevini yerine getiren gazetecilerin özlük haklarının yasal olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda gelişme sağlanması kolay olmamıştır. 4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarına önemli haklar tanıyan 212 Sayılı Fikir İşçileri Kanunu’nun 10 Ocak günü Resmi Gazete’de yayımlanması üzerine dönemin gazete sahipleri bir ortak bildiri ile 3 gün gazetelerini kapatma kararı aldılar. Bunun üzerine gazeteciler, hak ve özgürlüklerini savunmak ve halkı gazetesiz bırakmamak üzere ’Basın’ adlı bir gazete yayımlayarak gazete sahiplerinin tutumuna karşı tavır aldılar. Gazetecilerin kararlı tutumu ile yasa uygulanmaya devam edildi ve 1962’den başlayarak 10 Ocak ’Basın Bayramı’ olarak kutlanmaya başlandı. Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. 12 Eylül darbesi sonrası gelen iktidarlar döneminde gazetecilere çeşitli güvenceler kazandıran 212 sayılı yasa büyük ölçüde budandı ve içi boşaltıldı. Böylece 10 Ocak Gazeteciler Bayramı da basın çalışanlarının özgürlük ve haklarının tümüyle budandığı bir günün adı olarak kaldı. Haber alma hakkının sağlıklı olmasını sağlayan ve yaşama şartlarının geliştirilmesi için tüm sivil toplum ile kamu kurum ve kuruluşları olarak gereken destek verilmelidir” dedi.