ASAYİŞ - 09 Haziran 2024 Pazar 19:12

YKS’den çıkıp evlerine giderken kapısı açık araçtan düştüler

A
A
A
YKS’den çıkıp evlerine giderken kapısı açık araçtan düştüler

Çankırı’da YKS’nin ikinci oturumundan çıkan 2, bindikleri aracın açık kapısından düşerek yaralandı.


Olay, Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, YKS’nin ikinci oturumu olan AYT’den çıkan 2 kişi, bindikleri aracın kapısı açık olmasından dolayı araçtan düşerek yaralandı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar S.Ç. ve H.A., ambulansla Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri ERÜ’den 58 farklı sosyal sorumluluk projesi Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi alan yaklaşık 45 öğrenci, Türkiye genelinde vize ve final projeleri olarak toplam 58 farklı Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Projesi’ne imza attı. Öğretim Görevlisi Hasan Aksoyak koordinatörlüğünde çok farklı projeler ile farkındalık oluşturan Erciyes Üniversitesi’nde yıl boyunca kan bağışı, Kanka Hastanesi ile projeler, Develi, İncesu ve Yahyalı’da köy okullarına ziyaret, doğa yürüyüşleri, çevre temizliği, işitme engelliler ve özel öğrenciler ile düzenlenen etkinlikler, köy okullarında ki başarılı çocukların üniversitede misafir edilmesi, hayvanlara yönelik projeler, ihtiyaç sahibi ailelere destek, elektronik atık toplama, atık pil ve mavi kapak toplama projeleri, okul bahçeleri ve duvarları boyama, kütüphane oluşturulması, kitap ve kıyafet desteği gibi birçok farklı proje yapıldı. Yapılan projelerle ilgili açıklama yapan Öğretim Görevlisi Hasan Aksoyak; "Topluma Hizmet Uygulamaları dersi, öğrencilerimizin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı bir derstir. Ayrıca bu dersimizde ‘Sağlıksız Toplum, Sağlıksız Birey’ sarmalına alternatif çözümler üretmek ve uygulamak, kültürel yozlaşmanın kırılmasını sağlayabilecek yeni dinamik bir gücün oluşmasını sağlayabilmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
Ağrı 25 yıl sonra döndüğü memleketinde kendi işletmesini kurarak kadınlara örnek oldu İzmir’de 25 yıl yaşadıktan sonra memleketi Ağrı’ya dönen Suzan Aydın, "Genç Çiftçi Projesi" ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekleriyle kurduğu işletmede büyükbaş hayvancılık yaparak örnek bir başarı hikâyesi yazdı. Ağrı’da tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla başlatılan "Genç Çiftçi Projesi"nden faydalanan 44 yaşındaki 2 çocuk annesi Suzan Aydın, proje kapsamında 6 düve sahibi oldu. Merkeze bağlı Çakıroba köyüne yerleşen Aydın, 2017 yılında başladığı hayvancılık faaliyetlerini her geçen yıl büyüterek, bugün 50 büyükbaş hayvana ulaştı. Büyükbaş hayvan sayısındaki artışla birlikte 2020 yılında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına başvuran Aydın, yüzde 50 hibe desteğiyle modern bir ahır inşa etti. Hedefinin 200 büyükbaş hayvana ulaşmak olduğunu belirten Aydın, sabahın erken saatlerinden itibaren hayvanların bakımını titizlikle yaparak işletmesini büyütmeye devam ediyor. Aydın, yaptığı açıklamada,“1998’de evlendim ve İzmir’e taşındık. 25 yıl sonra Ağrı’ya dönmeye karar verdik. ‘Genç Çiftçi Projesi’ni duyduk ve başvurduk. O zamanlar durumumuz çok iyi değildi ama projeden 6 düve aldık. Şu an 50 hayvanımız var, hepsi gebe ve yakında 100’e çıkacaklar. Sabah saat 6.30’da hayvanların yemini, samanını veriyor, altlarını temizliyoruz. Kadınlara tavsiyem, evde oturmasınlar, üretimle uğraşsınlar. Hedefimiz 200 büyükbaş hayvana ulaşmak” ifadelerini kullandı. Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, Suzan Aydın’ın işletmesini ziyaret ederek, genç çiftçiye sağlanan desteklerin önemine vurgu yaptı. Hüseyinoğlu, “Suzan abla, 2017 yılında İzmir’den köyüne dönerek hayvancılığa başladı. Genç Çiftçi Projesi’yle başladığı bu yolda, hayvan sayısını artırarak DAP’tan yüzde 50 hibeyle modern bir ahır kurdu. Bu süreçte elde ettiği gelirle tarla ve traktör alarak yem bitkisi üretimine de geçti. Kendisi, hayvancılıkta doğru destek ve azimle nasıl başarı elde edileceğinin örneğidir” dedi. Ağrı’nın hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Hüseyinoğlu, yeni destekleme modeliyle genç çiftçilere ve küçük aile işletmelerine yönelik teşviklerin artırılacağını belirtti. Hayvan hastalıklarının önlenmesi için aşılama ve küpeleme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Hüseyinoğlu, "Ağrı, 313 bin büyükbaş ve 1 milyon 591 bin küçükbaş hayvan varlığıyla Türkiye’nin hayvancılık merkezi olmayı sürdürüyor. İl genelinde yürütülen projelerle üreticiler modern yöntemlerle desteklenerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlıyor" dedi.