GÜNDEM - 17 Ekim 2024 Perşembe 17:57

Osmangazi Kent Konseyi tarihi binada hizmete başladı

A
A
A
Osmangazi Kent Konseyi tarihi binada hizmete başladı

Osmangazi’nin gelişimine katkı sağlamak, gönüllülük esasına göre şehrin sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla faaliyet yürüten Osmangazi Kent Konseyi, düzenlenen törenle birlikte yeni binasında hizmete başladı.


Osmangazi Kent Konseyi, Osmangazi’nin gelişimi için yürüttüğü faaliyetlerine bundan böyle Osmangazi Belediyesi tarafından tahsis edilen Kayhan Mahallesi’ndeki tarihi binada sürdürecek. 1800’lü yıllarda Gurabahane-i Laklakan (Düşkün Leylekler Evi) adıyla dünyanın ilk hayvan hastanesi olarak faaliyet gösteren, ardından Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilen sivil mimari örneği binaya taşınan Osmangazi Kent Konseyi, düzenlenen törenle birlikte yeni binasında hizmete başladı.


Osmangazi Kent Konseyi’nin yeni hizmet binasının açılış törenine, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.


Osmangazi belediye Başkanı Erkan Aydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyesi olarak bugün bir temel atma gerçekleştirdik. Şimdi de Osmangazi Kent Konseyi’nin yeni hizmet binasının açılışını yapıyoruz. Tam yol ileri diyerek 29 Ekim’e kadar 8 açılış daha gerçekleştireceğiz. Osmangazi Kent Konseyi, kurulları ve meclisleri ile daha aktif, proje üreten, süreçlerin içerisinde olan ve Osmangazi’de yaşayanların faydasına yapılacak işlerde yer alan bir yapılanmaya sahip. Şuana kadar da çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Ürettikleri projeler ve katma değerler ile Osmangazi’de yaşayanların nefes alacağı bir kent inşa etmeye katkı sunuyorlar. Osmangazi Kent Konseyi’mizin yeni hizmet binası hayırlı olsun. İnşallah hep birlikte daha güzel işlere imza atacağız” dedi.


Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz da yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;


“Osmangazi Kent Konseyi olarak toplumun tüm dinamiklerini, akademik odaları, meslek odalarını, üniversiteleri, siyasi partileri, sendikaları, çocukları, gençleri ve kadınları temsil etmeye ve Osmangazi’nin geleceği için beraber çalışmaya söz veriyoruz. Kent hakkı, toplumdaki tüm bireylerin sadece eğitim, sağlık ve barınma imkanlarından eşit şekilde faydalanması değildir. Kent hakkı özellikle yaşadığımız şehrin geleceği hakkında söz sahibi olmak da demektir. Osmangazi Kent Konseyi olarak yerel yöneticilerimizden bu hakkı talep ediyoruz. Stratejik planları oluştururken karar masasında bizler de olmak istiyoruz. Bundan sora faaliyetlerimizi yürüteceğimiz bu tarihi güzel binayı bizlere tahsis eden Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum.”


Kayhan Mahallesi Muhtarı Ali Osman Işık ise, Osmangazi Kent Konseyi’nin mahallelerinde faaliyet yürütecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.


Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile birlikte Osmangazi Kent Konseyi’nin faaliyetlerine devam edeceği yeni binası hizmete açıldı.



Osmangazi Kent Konseyi tarihi binada hizmete başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Dünya prematüre gününe özel program düzenlendi Her yıl dünya genelinde prematüre doğumlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi tarafından anlamlı bir program düzenlendi. Etkinlik, prematüre bebeklerin hayata tutunma süreçlerine ve ailelerin bu zorlu yolculukta karşılaştıkları deneyimlere vurgu yaptı. Prematüre doğumun önemi ve güncel yaklaşımlar paylaşıldı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Şerafettin Tekgündüz ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kara’nın katılımıyla gerçekleşen programda, prematüre doğumların tıbbi ve sosyal boyutları ele alındı. Etkinlik boyunca, bu hassas süreçte hem ailelerin hem de sağlık profesyonellerinin üstlendiği kritik roller detaylı bir şekilde değerlendirildi. Prof. Dr. Tekgündüz, prematüre bebeklerin özel bakıma ihtiyaç duyduklarını ve bu konuda farkındalığın artırılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. Doç. Dr. Kara ise prematüre doğum oranlarının dünya genelindeki artışına dikkat çekerek bu konuda toplumda bilinç oluşturulmasının gerekliliğini vurguladı. Taburcu edilen bebekler ve aileleri programın neşe kaynağı oldu Etkinlikte; Yenidoğan Kliniğinden taburcu edilen bebekler ve aileleri de yer aldı. Bebeklerin sağlıkla büyüdüklerini görmek, etkinliğe katılan sağlık çalışanları için moral kaynağı oldu. Ailelerin yaşadığı zorlu süreçleri paylaşması ve bebeklerin sağlıklı gelişim hikayeleri, programa anlamlı bir derinlik kattı. Program sonunda, katılımcılara çeşitli ikramlar sunulurken, geleneksel pasta kesimi gerçekleştirildi. Etkinlik, prematüre doğumlara ilişkin farkındalığın artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak katılımcılar tarafından büyük takdir topladı.
Denizli Osmanlı motifleri ve Türk İslam sanatının ihtişamı görücüye çıktı Denizli’de akademisyenler tarafından hazırlanan ‘Osmanlı Motifleri ile Türk İslam Sanatının Zarif Dokusu’ temalı sergi büyük beğeni topladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın “Dijital Dönüşüm ve Ekonomi Politikaları Işığında Gelecek Perspektifi” başlıklı ilk dersi anlattığı törenin ardından Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şöhret Aktepe Dal tarafından hazırlanan ve 30 parçadan oluşan ‘Osmanlı Motifleri ile Türk İslam Sanatının Zarif Dokusu’ temalı sergi ziyarete açıldı. İhtişamın izlerine ter verilen sergi, ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Sergi ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Şöhret Aktepe Dal, “Osmanlı ve Türk İslam sanatı, Osmanlı motifleri çok önemlidir. Çok köklü bir geçmişe sahiptir. Bu sanatı modernize ederek günümüze ve yeni nesillere ulaştırmak çok önemlidir. Böyle çalışmaları başka arkadaşlardan da görmek isteriz. Türk sanatımız çok çok önemlidir. Klasik Osmanlı saray kumaşları Osmanlı motifleri her birisi alfabenin bir kelimesi gibidir. Her biri bir harf gibidir. Bunlar değiştirilemez. Ama bunlar yan yana getirilerek tıpkı alfabeden harfleri yan yana getirerek sayısız kelime ve cümle ürettiğimiz gibi, sayısız desen kompozisyonları üretilir. Buda klasik Osmanlı motiflerinden oluşan, modernize edilmiş desen olarak sergide buluştu. Sergi 30 parçadan oluşuyor. Klasik Osmanlı renkleri ve Osmanlı motiflerinden desen kompozisyonlarıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Vali Ömer Faruk Coşkun da sergiyi gezerek, sergilenen renkler, desenler ve motiflerle ilgili bilgiler aldı.