MAGAZİN - 09 Ağustos 2023 Çarşamba 12:17

Nilüfer yaz konserleri ile renklendi

A
A
A
Nilüfer yaz konserleri ile renklendi

Nilüfer Belediyesi’nin toplam 17 mahallede açık havada düzenlediği “Yaz Konserleri” sona erdi. Sıcak yaz gecelerine renk katan etkinliği binlerce vatandaş izledi.


Vatandaşların açık havada, parklarda vakit geçirmeyi tercih ettiği yazın en sıcak dönemlerinde, uygun alanlarda ücretsiz açıkhava konserleri organize eden Nilüfer Belediyesi, aşırı sıcaklarla bunalan vatandaşların yaz akşamlarına renk kattı.


Temmuz ve Ağustos aylarında farklı mahallelerde organize edilen konserlerde Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası, Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konserler verirken, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da gösteri yaptı.


10 Temmuz’da Yolçatı Mahallesi’nde başlayan programlar, sırasıyla Barış, Ürünlü, Kızılcıklı, Badırga, Gölyazı, Kültür, Ataevler, Ertuğrul, Konak, Dumlupınar, 23 Nisan, Çamlıca, Büyükbalıklı, Üçevler, Beşevler ve Görükle Mahalleleri’nde yapıldı. Toplam 17 mahalledeki etkinlikleri, yaklaşık 6 bin kişi izledi.


Yaz aylarının sıcak ve yorucu günlerini müzik dinleyip, dans gösterilerini izleyerek geçiren vatandaşlar, uygulamadan hayli memnun. Konser organizasyonlarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, şimdi de çocuklar için yaz sineması programını başlatıyor.



Nilüfer yaz konserleri ile renklendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’nın ahisi köfteci Ceylan Çetin oldu Ticaret Bakanlığı koordinesinde düzenlenen 37. Ahilik Haftası Bursa’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlama programı çerçevesinde, mesleki hayatında başarı gösteren, çevresi tarafından sevilen ve sayılan esnaftan köftecilik mesleğini icra eden Ceylan Çetin ilin ahisi, otomobil tamircisi Mehmet Taşkın ilin kalfası, elektrikçi Efe Aydoğdu da ilin çırağı seçildi. Cumhuriyet Caddesi Ertuğrul Bey Meydanı’nda düzenlenen açılış programında konuşan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fahrettin Bilgit, yüz yıllardır bu topraklarda esnaf ve sanatkarları bir arada tutan, onlara yol gösteren bu kültürün, her zaman toplumsal barışın, ekonomik istikrarın ve kaliteli iş yapmanın teminatı olduğunu ifade etti. Ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkarların, tarihinden aldığı bu güçlü mirası koruyarak evrensel değerlerle bütünleşerek ilerleyeceğini aktaran Bilgit, "Bu duygu ve düşüncelerle ahi Evran Veli’yi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta ahi esnaflarımız olmak üzere bütün ticaret erbabını ve hemşehrilerimizin 37’nci Ahilik Haftası’nı kutluyorum" dedi. Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan Abdulazizoğlu, "Esnaf ve Sanatkarların, bu topraklarda yüzyıllardır sürdürdüğü bu geleneği geçmişten geleceğe taşıma gayreti içerisinde olacağımızı, bu güçlü mirası koruyarak değerlerine sahip çıkmanın hepimizin görevi olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca 2024 yılı Bursa Ahisi Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odamızın Üyelerinden kıymetli ağabeyimiz Ceylan Çetin’in seçilmesi bizlere ayrı bir gurur kaynağı olmuştur" dedi. İl Müftü Yardımcısı Şevket Bulut tarafından yapılan Ahilik duasının ardından, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu’nun da aralarında bulunduğu protokol üyelerince vatandaşlara ahi pilavı ve ayran ikram edildi.