MAGAZİN - 18 Temmuz 2023 Salı 10:07

Efsaneler Bursa’da mest etti

A
A
A
Efsaneler Bursa’da mest etti

Türkiye’nin en uzun soluklu festivali 61. Uluslararası Bursa Festivali konserleri devam ediyor. Dünyaca ünlü dans topluluğu Sukhishvili’nin, muhteşem performansının ardından efsane isimler Arif Susam, Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen Bursalılara nostalji yaşattı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, ATIŞ Şirketler Grubu ana sponsorluğunda bu yıl 61’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali, Çaytaze sponsorluğunda taverna ve fantezi müziğin unutulmaz isimleri Arif Susam, Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen’i ağırladı. Yılların eskitemediği parçalarını Bursalı müzikseverler için seslendiren ünlü sanatçılar, izleyenleri adeta mest etti.


Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ndaki müzik ziyafetinde sahneye ilk olarak taverna müziğinin unutulmayan ismi Arif Susam çıktı. Klavyesiyle seslendirdiği şarkılarına izleyenlerin alkışlarıyla eşlik ettiği sanatçı, bir saatlik muhteşem performansının ardından, sahneyi fantezi müziğinin güçlü sesi Cengiz Kurtoğlu’na bıraktı. 80’ler ve 90’lara damga vuran parçalarını potpuri halinde seslendiren Kurtoğlu, dillerden hiç düşmeyen ‘Gece Olunca’, ‘Duvardaki Resim’, ‘Yıllarım’ ve ‘Hain Geceler’ gibi birçok unutulmaz eserini hayranlarıyla birlikte söyledi. Ünlü sanatçının, son dönemde yeniden popüler olan ‘Duyanlara Duymayanlara’ şarkısına Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran Bursalı müzikseverler coşkuyla eşlik etti.


Sahneye en hit şarkısı “Nikah Masası” ile çıkan ünlü şarkıcı Ümit Besen de müzikseverlere duygusal anlar yaşattı. Usta isim, binlerce kişinin eşlik ettiği “Alışmak Sevmekten Zor”, “Dilek Taşı” gibi parçalarıyla festivalde geçmişe bir yolculuk yaşattı. İzleyenlerin ayakta alkışlarıyla sona eren konserin ardından etkinlik sponsoru Çaytaze Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağır ile Atış Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Kahraman ve BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, sanatçılara birer teşekkür plaketi sundu.


Efsaneler Bursa’da mest etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz kurs Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Akademi’de ücretsiz eğitim vererek, öğrencilerin lise ve üniversite sınavına hazırlanmasına imkan sağlıyor. Öğrenciler hafta içi ve hafta sonu farklı gruplar halinde, uzman kadrolardan ders alarak zorlu sınavlara hazırlanıyor. Beşiktaş Akademi’de ayrıca ücretsiz kültür sanat kursları da düzenleniyor. Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı uzman eğitim kadrosu, zorlu sınav sürecinde öğrencilerin yanında olarak onların en iyi şekilde sınava hazırlanmasını sağlıyor. Beşiktaş Akademi’ye lise yerleştirme sınavına hazırlanan 7, 8. sınıf öğrencileri, üniversite yerleştirme sınavına hazırlanan 11, 12. sınıf öğrencileri ve 25 yaşına kadar mezunlar kabul ediliyor. Üniversite yerleştirme sınavına hazırlanan öğrenciler; sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere üç farklı alanda sınava hazırlanabiliyor. ‘’Beşiktaş Akademi’ye geldiğimde başarım arttı, kendimi geliştirdim’’ Öğrenciler Beşiktaş Akademi’nin belirlediği program doğrultusunda hafta içi ve hafta sonu farklı gruplar halinde eğitim alıyor. Beşiktaş Akademi’de eğitim alan bir öğrenci duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: ‘’Beşiktaş Akademi’ye geldikten sonra hem okulda başarım arttı hem de buradaki denemelerle birlikte kendimi geliştirdim. Sınava da gayet iyi çalışabiliyorum. Bire bir derslerden ve hocaların ilgisinden çok memnunum. Ayrıca rehberlik hizmetinden de yardım alabiliyorum.” "Geride kimseyi bırakmamak için çalışıyoruz" Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da öğrencilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayarak şunları ifade etti: ’Beşiktaş Akademi, LGS ve YKS’ye hazırlıkta yanınızda. Beşiktaş Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliğini savunuyoruz. Bu doğrultuda tüm öğrencilerimize destek için Beşiktaş Akademi’de ücretsiz LGS ve YKS hazırlık kursları sunuyoruz. Geride kimseyi bırakmamak için çalışıyoruz’’ Beşiktaş Akademi’de ayrıca lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle birlikte 7- 16 yaş arası gruplara ücretsiz kültür sanat kursları veriliyor. Öğrenciler bu kurslarda keman, piyano, gitar, resim, modern dans, satranç gibi farklı branşlarda eğitim alıyor. Cumartesi ile pazar günleri verilen kültür ve sanat kurslarına kayıtlar devam ediyor. Pek çok alanda öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sağlayan Beşiktaş Akademi, öğrencilerin kişisel gelişimlerine destek olarak yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyor.
Diyarbakır Sevgili tuzağında 12 bin 500 dolarlık kripto para vurgunu şüphelileri zildeki parmak izinden tespit edildi Diyarbakır’da sevgili tuzağında12 bin 500 dolar değerindeki kripto para vurgunu, polisin titiz çalışmasıyla zildeki parmak izinden tespit edildi. Şüpheli, güvenlik kamerasınca kaydedildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği, A.T.’nin hesabındaki 12 bin 500 dolar değerindeki kripto hesabını kontrol ettiğinde boşaltıldığını görmesi üzerine polise giderek şikayette bulundu. Harekete geçen polis, yaptığı çalışmalarda, Ö.Ç.’nin sevgilisi A.T.’nin eve gelmeden hemen önce, arkadaşı M.P.’nin eve gelerek saklandığını tespit etti. A.T., sevgilisi Ö.Ç. ile zaman geçirdiği sırada telefonu ele geçiren M.P. tarafından kripto hesabı boşaltıldı. Ö.Ç. ’kuzenim geldi’ yalanıyla sevgilisi A.T.’yi evden kovdu Kuzen rolüne giren U.R.A. zile basıp eve gelerek mağdurun evden kaçmasına sebep oldu. Mağdur evden kaçınca, şüpheliler de sırra kadem bastı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin apartmana girerken aynı zile bastığını gördü ve zilden parmak izi alan ekipler şebekeyi ortaya çıkardı. Polis ekipleri kaçmakta olan şüpheli şahıslardan birini gece geç saatlerde Sivas’ta yakaladı ve Diyarbakır’a getirdi. Şebeke içindeki Ö.Ç. ile gözaltına alınan diğer şüpheli M.P., emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, U.R.A.’nın o gün izinli olarak cezaevinden çıktığı ve daha sonra girdiği öğrenildi.