ÇEVRE - 22 Ocak 2025 Çarşamba 09:39

Germencik’te 2025 Yılı Av Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
Germencik’te 2025 Yılı Av Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi

Aydın’ın Germencik ilçesinde avcıların günlük avlayabilecekleri av hayvanı limitleri belirlendi.



Germencik Kaymakamı Sultan Doğru başkanlığında 2025 Yılı Av Komisyonu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ilçe genelinde geçerli olacak 2025 yılı av dönemi için avcılıkla ilgili usul ve esaslar belirlendi. Alınan kararlar kapsamında avlanma süreleri ile avcı başına günlük avlanabilecek av hayvanı limitleri, yasaklanan avlaklar, türler ve avlanma günleri, koruma altına alınacak ve avına izin verilecek türler, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araç ve gereçler, yasaklanan avlanma usulleri, yaban domuzu sürek avı esasları ve mücadele amaçlı avlanmalar, diğer kısıtlama ve düzenlemeler belirlendi. Toplantıda ayrıca, yaban hayatının korunması ve sürdürülebilir avcılık politikalarının geliştirilmesi adına çeşitli önlemler de görüşülerek karara bağlandı. Belirlenen esaslar, 2025 yılı av sezonunda tüm avcılar ve ilgililer tarafından dikkate alınacak. Toplantıya, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve avcı kuruluşlarından temsilciler katıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde NÖHÜ öğrencilerine 140 ülkede geçerli uluslararası sertifika eğitimi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile SGS iş birliğinde, öğrencilerin mesleki ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla HACCP ve Entegre Yönetim Sistemi (ISO9001, ISO14001, ISO45001) eğitimleri düzenlendi. 23-27 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimler sonunda farklı akademik birimlerden 150 öğrenci, 140 Ülkede geçerliliği bulunan sertifikalarını almaya hak kazandı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tümer’in koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında eğitim ve belgelendirme, dünya çapında standart hizmetleriyle bilinen SGS tarafından sağlandı. Eğitimler kapsamında iki gün süren HACCP programı ile güvenli gıda üretimi süreçlerinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikelerin önlenmesine odaklanılırken, üç gün süren Entegre Yönetim Sistemi programında kalite, çevre ve iş sağlığı yönetim standartları üzerinde duruldu. “Öğrencilerimizin mesleki yeterliklerini uluslararası standartlara taşımak için önemli bir adım attık” Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasını önemsiyoruz. SGS ile yaptığımız bu protokolle öğrencilerimizin mesleki yeterliklerini uluslararası standartlara taşımak için önemli bir adım attık ve 150 öğrencimize 140 ülkede geçerli sertifika verdik. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sadece ulusal değil, küresel düzeyde de kendi alanlarının ekosistemine donanımlı birer bireyler olarak dâhil olmalarını hedefliyoruz. Bu tür iş birliklerini artırarak devam ettireceğiz.”