ASAYİŞ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 14:53

Takla atan araçta sıkıştı, telefonları elinden bırakmadı

A
A
A
Takla atan araçta sıkıştı, telefonları elinden bırakmadı

Antalya’nın Serik ilçesinde yoldan çıkan otomobil bariyerlere çarpıp, refüjde ters döndü. Yaralanan sürücüyü sıkıştığı araçtan itfaiye ekipleri çıkarılırken, elindeki 3 telefonu bırakmaması dikkat çekti.


Kaza, Serik ilçesi Antalya, Alanya D-400 karayolu üzerinde meydana geldi. Abdulbaki Bayındır’ın kullandığı 06 CSH 73 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak bariyerlere çarptı ve çarpmanın etkisiyle araç ters döndü. Kaza sonrası ihbar üzerine olay yerine 112 itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler yaralı sürücüyü sıkıştığı otomobilin içerisinden itfaiye ekipleri tarafından çıkartılırken, Bayındır, sakinliğini koruyarak telefonla araç içerinde vakit geçirdi. Ekipler, yapılan ilk müdahalenin ardından Abdulbaki Bayındır’ı ambulans ile hastaneye sevk etti. Kazayla ilgili inceleme devam ediyor.



Takla atan araçta sıkıştı, telefonları elinden bırakmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de sokak ortasında gasp girişiminde bulunan şüpheli adli kontrol ile serbest bırakıldı Küçükçekmece’de bir ay önce iki şüpheli gündüz vakti yabancı uyruklu bir kişiyi sokak ortasında darp ederek gasp girişiminde bulunmuştu. Suç makinesi olduğu öğrenilen B.K ve Y.D isimli şüpheliler yakalandı ancak iki şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan yeni serbest bırakılan Y.D isimli şüphelinin uyuşturucu etkisindeki halleri bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Olay, bir ay önce Küçükçekmece ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre, B.K ve Y.D isimli iki şüpheli yolda yürüyen yabancı uyruklu bir kişinin önünü kesti. Yolunu kestikleri kişiden para isteyen iki şüpheli olumsuz yanıt aldı. Ardından iki şüpheli yolunu kestikleri kişinin kollarına girerek yolda sürükleyerek darp etti. O anlar güvenlik kamerası tarafından anbean görüntülenmişti. Görüntülerde, iki şüphelinin koluna girdikleri kişiyi dakikalarca darp ettiği ve yabancı uyruklu şahsın çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldığı anlar yer aldı. Çevredeki vatandaşların müdahalesi üzerine şüpheliler olay yerinden kaçmıştı. Polis ekipleri bir aylık çalışma sonucu şüphelileri kıskıvrak yakaladı. "Suç makinesi 2 şüpheli de adli kontrol ile serbest bırakıldı" Şüphelilerin kimliği polisin çalışmasıyla kimliği tespit edilirken, iki şahsında çok sayıda suçtan kaydı olduğu tespit edildi. Kimliği Belirlenen B.K isimli şüphelinin, gasp, evden hırsızlık, hırsızlık ve uyuşturucudan toplamda 4, Y.D. isimli şüphelinin ise uyuşturucu, kapkaç, hırsızlık ve gasptan 4 ayrı suçlardan kaydı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili bir aylık çalışma yapan polis ekipleri, gasp girişiminde bulunan 2 şüpheliyi de kıskıvrak yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
İstanbul Kağıthane’de sinek ve haşerelere karşı tam zamanlı mücadele Kağıthane Belediyesi tarafından halk sağlığını tehdit eden zararlı haşere ve sinek türlerine karşı geniş çaplı ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Gece gündüz devam eden ilaçlama faaliyetleri, ilçenin dört bir yanında uzman ekipler tarafından büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Kağıthane Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden zararlı haşere ve sinek türlerine karşı geniş çaplı ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Kağıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları çerçevesinde ilçede sokaklar, parklar, yeşil alanlar, cadde ve açık alanlar başta olmak üzere, sinek ve haşerelerin üreme alanlarına yönelik ilaçlama işlemleri aralıksız devam ediyor. Ekipler mahalle mahalle gezerek, tüm ilçeyi sivrisinek, insan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalık taşıyan her türlü kemirgen ve uçan haşerelerden arındırmayı hedefliyor. Cumartesi ve pazar günleri vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, kalan günlerde de 19 mahallede ilaçlama çalışması yapıyor. Kağıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ayrıca, sivrisinek ve haşerelerin üreme alanlarını kontrol altına almak için vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor. Bu uyarılar arasında özellikle su birikintilerine dikkat çekiliyor. Ağaç diplerinde ve bahçelerde oluşabilecek küçük su göletlerinin düzenli olarak boşaltılması gerektiği vurgulanırken, kapların kapalı tutulması, çöplerin çöp kutularına atılması, bahçede ya da terasta bulunan eşyaların uygun şekilde depolanması gibi önlemler öneriliyor. Ayrıca, hayvanların su ihtiyacını karşılayan kaplardaki suların haftada bir değiştirilmesi ve kullanılmayan kapların kapalı tutulması gerektiği de belirtiliyor. Uyarıların hayata geçirilmesiyle birlikte, sivrisineklerin üremesinin önlenebileceği ifade ediliyor.
Kocaeli Evlilik okulu ile aile bağlarını güçlendiriyorlar Başiskele’de aile bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla ücretsiz olarak eğitim veren evlilik okulu mezunlarını verdi. Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri koordinesinde gerçekleştirilen evlilik okulu, nişanlı ve evli çiftlere yönelik aile birliğinin sağlam temeller üzerine kurulması amacıyla hizmet sunuyor. Evlilik Okulu, çiftlerin evlilik öncesi ile sonrası sağlıklı ilişki ve iletişim kurmalarına, aile kurumunu sağlıklı şekilde sürdürmelerine yardımcı oluyor. Başiskele Belediyesi, dünya evine girmeye hazırlanan nişanlı ve evli çiftlere evlilik okulunda ücretsiz eğitim imkânı sunmaya devam ediyor. Evlilik okulu projesinin hayata geçmesinden bu yana 16’ıncısı düzenlenen evlilik okulunda yeni çiftler mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Uzman klinik psikolog eşliğinde interaktif olarak verilen eğitimde çiftlere; iletişim becerileri, çatışma çözme yeteneklerini geliştirme, finansal planlama konusunda bilinçlenme ve duygusal zekâlarını güçlendirme gibi çeşitli konularda birçok faydalı bilgiler verildi. Çeşitli oyunlar ile desteklenen eğitimde çiftler hem eğlendi hem de aile olabilme konusunda bilinçlendi. Eğitimlere katılan her nişanlı çift Başiskele Belediyesi’nin düğün salonlarından yüzde 20 indirim hakkı elde ederken, eğitim sonrası yapılan çekilişle 1 çift robot süpürge, 1 çift bir gece konaklamalı tatil ve 3 çift ise akşam yemeği kazandı. Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Evlilik Okulu’ndan faydalanmak ve yuvalarını daha sağlam temeller üzerine kurmak isteyen vatandaşlar bir sonraki eğitim için başvuru yapılabiliyor.