EKONOMİ - 26 Aralık 2024 Perşembe 20:55

Ticaret Bakanı Bolat, Kuzey Makedonya’da DTİK toplantısına katıldı

A
A
A
Ticaret Bakanı Bolat, Kuzey Makedonya’da DTİK toplantısına katıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuzey Makedonya ziyareti kapsamında Türk iş dünyasını bir araya getiren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) toplantısına katıldı.


Ticaret Bakanı Bolat, Kuzey Makedonya ziyareti kapsamında katıldığı DTİK toplantısına ilişkin sosyal medya hesabından, "Toplantıda farklı sektörlerde faaliyet yürüten yurt dışındaki Türk iş dünyamızın çalışmaları, talep ve beklentileri hakkında bilgi aldık. Kuzey Makedonya’da bankacılık, sigortacılık, eğitim, sağlık, inşaat, yenilenebilir enerji, tarım, hayvancılık, gıda, tekstil, konfeksiyon ve turizm gibi birçok farklı sektörde başarıyla faaliyet gösteren Türk firmalarımız ikili ilişkilerimizin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Kuzey Makedonya’da olduğu gibi dünyanın çeşitli noktalarında, ülkemizi küresel ekonominin dinamik aktörlerinden biri haline getirme gayesiyle çalışmakta olan Türk şirketlerimizi desteklemeye devam edeceğiz” paylaşımını yaptı.



Ticaret Bakanı Bolat, Kuzey Makedonya’da DTİK toplantısına katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa Şehir Tiyatrosu 3 ayda 9 bin izleyiciye ulaştı Kültür ve sanat alanındaki etkinliklerine hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ekim ayından bu yana sahnelenen Bir Yaz Gecesi Rüyası, Biraz Daha Çikolata ve Bay Patinin Mutfağı oyunlarıyla yaklaşık 9 bin izleyiciye ulaştı. Sanatın her alanına katkı koymak için çalıştıklarını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Kentimizde sosyal yaşamı sanatla harmanlayarak Manisa’mızı kültür sanat kenti yapacağız” dedi. Yoğun ilgi Manisa’nın kültürel yaşamına katkı sağlayan Şehir Tiyatrosu, Ekim ayından itibaren sahnelediği oyunlarla sanatseverleri bir araya getirdi. Shakespeare’in ünlü eseri ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’, 11 kez sahnelenerek büyük ilgi toplarken, ‘Biraz Daha Çikolata’ adlı oyun ise 2 kez izleyiciyle buluştu. Ayrıca, çocuklar için sahnelenen ‘Bay Patinin Mutfağı’ adlı oyun ise 12 kez oynandı. Ekim ayında perdesini açan Şehir Tiyatrosu, yoğun ilgi gördü ve 9 bin Manisalıyı ağırladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu etkinliklerle hem yetişkinleri hem de çocukları tiyatro ile buluştururken, sosyal ve kültürel etkinliklerle vatandaşların eğlenceli saatler geçirmesine katkı sağlamayı sürdürüyor. Tiyatronun her yaştan izleyiciyi bir araya getirmesi, kültürel zenginliğin ve sanata olan ilginin artmasına katkı sağlıyor. “Kültür sanat faaliyetlerine ara vermeden devam edeceğiz” Manisa’nın kent yaşamında tiyatroyu önemsediklerinin altını çizen Zeyrek, “Manisa Şehir Tiyatromuz Ekim ayında perdelerini açtı. Ve açıldığı günden bu yana 9 bin vatandaşımızı tiyatro ile buluşturdu. Kentimizde sosyal yaşamı sanatla harmanlayarak Manisa’mızı kültür sanat kenti yapacağız. Çünkü tiyatro yaşamdır, doğadır, kültürlerin en güzel anlatım şeklidir. Sanatın ve sanatçıların değer gördüğü bir ülke olma hayalinden bir adım bile geri adım atmadan, kentimizde kültür sanat faaliyetlerine ve bu alandaki çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Manisa’mızın sanatta hak ettiği yere gelmesini sağlayacağız” dedi. Tiyatro gösterileri 2025 yılında devam edecek Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in sanata verdiği önemin altını çizdi. Vatandaşların keyifli vakit geçirmesini sağlayan tiyatro gösterilerinin 2025 yılında da hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Penbeklioğlu, tüm sanat ve tiyatro sevenleri, oyunları izlemeye davet etti.
Kayseri Salgını önlemede en önemli tedbir el yıkamak Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Esma Eryılmaz Eren, salgınla mücadelede en önemli tedbirin el yıkamak olduğunu söyleyerek, "Bunu hayatımıza mutlaka oturtmamız lazım" önerisinde bulundu. Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Esma Eryılmaz Eren; Birleşmiş Milletler tarafından korona virüs pandemisinin ardından ilan edilen 27 Aralık Uluslararası Salgına Hazırlık Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Eren; "Yakın zamanda büyük bir pandemi yaşadık ve halen etkileri devam ediyor. Bu pandemi nedeniyle dünyada yaklaşık 7 milyon insan öldü. Bu salgına hazırlıksız yakalandık ve Birleşmiş Milletler bundan sonra muhtemel salgınlara karşı herkesin hazır olması hususunda bir gün belirledi ve 27 Aralık Uluslararası Salgına Hazırlık Günü olarak ilan edildi. Salgın bir hastalığın belirli bir bölgede belirli bir zaman aralığında normalden daha fazla görülmesi olarak tanımlanır. Salgın bir bölgede ise epidemi, bütün dünyayı etkiliyorsa pandemi olarak tanımlanır" dedi. "En önemli salgın önleyici sistem el yıkamadır" Vatandaşlara uyarılarda bulunan Eren; "Sağlık yöneticileri bu salgınlara hazırlık yapmakla yükümlüler ama vatandaşlar da hazırlıklı olmalıdır. En önemli salgın önleyici sistem el yıkamadır. Bunu hayatımıza mutlaka oturtmamız lazım. Çünkü dışarı çıkıyoruz, birbirimizle ve ortak alanlarda temas ediyoruz. Aynı yerlere dokunuyoruz. Dışarıdan eve gelen herkesin mutlaka ellerini yıkaması gerekiyor. En önemli salgın önleyici önlemimiz budur. Kış ayındayız ve viral enfeksiyonlarda artış görüyoruz. Toplu alanlarda maske takmayı unutmamak gerekiyor. Her kış olduğu gibi yine influenza ve bazı zatürreler artış göstermektedir. Bunlar her yıl yapmamız gereken önlemler. Risk grubunda önerilere yönelik aşıların tamamlanması, çocukluk çağı aşılarının tamamlanması önümüzdeki süreçte koruyucu olacaktır" ifadelerini kullandı.