SPOR - 22 Ocak 2025 Çarşamba 11:10

Büyükler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’nın ilk günü sona erdi

A
A
A
Büyükler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’nın ilk günü sona erdi

Büyükler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’nın ilk gün müsabakaları tamamlandı.


Büyükler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’nın ilk günü sona erdi. Ankara Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda 21-23 Ocak tarihleri arasında düzenlenen şampiyonda, bugün de heyecanla başladı. Yaklaşık 500 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde 55 kg, 63 kg, 72 kg, 82 kg, 97 kg ve 130 kg kategorilerinde finale yükselen isimler belli oldu. Büyükler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’ndaki heyecan, yarınki final maçlarıyla devam edecek ve finaller TRT Spor Yıldız’dan yayınlanacak.



Karşılaşmalar sonucunda, her sıklette finale çıkmaya hak kazanan sporcular şöyle:


55 Kilogram


Muhammed Emin Çakır (İzmir Büyükşehir Belediyesi), Emre Mutlu (Kayseri Şeker)



63 Kilogram


Kerem Kamal (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Veysel Sarıkurt (Ankara TEİAŞ)



72 Kilogram


Mehmet Mustafa Şahin (Ankara TEİAŞ), İbrahim Özdemir (İzmir Büyükşehir Belediyesi)



82 Kilogram


Abdulsamet Başar (Sakarya Büyükşehir Belediyesi), Emrah Kuş (İzmir Büyükşehir Belediyesi)



97 Kilogram


Beytullah Kayışdağ (Ankara ASKİ), Mustafa Olgun (Ankara TEİAŞ)



130 Kilogram


Hamza Bakır (Ankara ASKİ), Fatih Bozkurt (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)



Büyükler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’nın ilk günü sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Çınarcık Barajı’ndaki çalışmalar hız kazandı Bursa’ya 2060 yılına kadar susuzluk yaşatmayacak olan ‘Bursa Çınarcık İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Çınarcık Barajı tam kapasitesiyle devreye girdiğinde Bursa’nın mevcut günlük içme suyu kapasitesine, 300 bin metreküplük daha arıtılmış içme suyu rezervi sağlamış olacağız” dedi. Küresel ısınmadan kaynaklı sıcaklıkların artması, kış yağışlarının azalması, yüzey sularının kaybı, kuraklıkların sıklaşması gibi etkiler doğrudan su kaynaklarının varlığını tehdit ederken, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından iklim değişikliği ve kuraklıkla mücadelede önem adımlar atılıyor. Sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna erişim konusunda kentin geleceğine damga vuracak çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Doğancı ve Nilüfer barajlarıyla birlikte 2060 yılına kadar Bursa’nın su ihtiyacını karşılayacak olan ‘Bursa Çınarcık İçme Suyu Projesi’nde çalışmaları ara vermeden sürdürüyor. Büyük bir özveriyle sahada görev alan ekipler, dev projenin bir an önce hayata geçirilmesi için gece gündüz demeden çalışıyor. “Çalışmalarımız artan tempoyla devam edecek” Bursa’nın yıllık nüfus artışının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın yoğun göç alan kentlerin başında geldiğini de hatırlattı. Tüm bu etkenlerin sağlıklı içme suyuna erişim ihtiyacını daha da artırdığını söyleyen Başkan Bozbey, “Bursa’nın içme suyu ihtiyacını 2060 yılına kadar Doğancı ve Nilüfer barajlarıyla birlikte karşılayacak olan Çınarcık Barajı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Suyu kente ulaştıracak iletim hattı çalışmalarında önemli aşamalar kaydettik. BUSKİ marifetiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tamamlandığında 68 kilometrelik içme suyu hattı imalatı ile 21 bin metreküp hacimli 3 adet içme suyu deposunun inşaatını tamamlamış olacağız. Çınarcık Barajı tam kapasitesiyle devreye girdiğinde Bursa’nın mevcut günlük içme suyu kapasitesine, 300 bin metreküplük daha arıtılmış içme suyu rezervi sağlamış olacağız. Çınarcık Barajı, Bursa’nın içme suyu tarihindeki önemli dönüm noktalarından biridir. Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu teminindeki çalışmalarımız artan tempoyla devam edecektir” diye konuştu.
Osmaniye Osmaniye’nin çehresi rezerv alanda yükselen konut ve iş yerleriyle değişecek Deprem bölgesi Osmaniye’de, rezerv alanı ilan edilen mahallelerde kalıcı konut ve iş yerlerinin çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Eski Cezaevi, Belediye Yanı ve Çarşı içerisinde konut ve iş yerleri yapımı hızla sürüyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde ağır hasar alan kentlerden biri olan Osmaniye’de yıkılan konutların yeninden inşası için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut GYO ve TOKİ tarafından rezerv alan ilan edilen Eski Cezaevi, Belediye Yanı ve Çarşı içerisinde konut ve iş yerleri yapımı hızla sürüyor. Toplamda 247 konut, 401 işyeri 401 ve 72 ofisin olacağı rezerv alanlarda inceleme yapan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, projeler tamamlandığında Osmaniye’nin çehresinin değişeceğini söyledi. Rahime Hatun Mahallesi rezerv alanda yaptığı incelemenin ardından açıklama yapan Vali Erdinç Yılmaz, “Rahime Hatun Mahallemizde eski cezaevi dediğimiz yerde deprem konutları, işyerleri yaptığımız alandayız. Burada 127 konut ve 28 işyerinin yapımı devam ediyor. İnşaat %30 oranında tamamlanmış durumda. Burayı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız TOKİ vasıtasıyla yaptırmaktadır. Çok güzel bir proje, dairelerimiz 112 metrekare. Osmaniye’mizin mimarisine, şehirleşmesine katkı sağlayacak bir çalışma olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. ”dedi. Daha sonra çarşı merkezinde bulunan Mehmet Eminler Konağı ve Zafer Cami çevresinde bulunan rezerv alanda inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Yılmaz, “Mehmet Eminler Konağı yanında bulunan sıra mağazalar dediğimiz alanda 45 iş yeri inşa çalışmalarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca başlatıldı. Burayı Emlak Konut yapıyor. İki katlı, çok güzel, modern işyerleri olacak. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.