GÜNDEM - 22 Mart 2025 Cumartesi 15:33

Ağrı’da Kızılay gönüllülerinden yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerle iftar buluşması

A
A
A
Ağrı’da Kızılay gönüllülerinden yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerle iftar buluşması

Kızılay Ağrı Şube Başkanlığı gönüllüleri, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmak amacıyla yetim ve ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde ziyaret ederek birlikte iftar yaptı.


Kızılay Ağrı Şube Başkanlığı gönüllüler, hazırladıkları yemeklerin bir kısmını kendi evlerinde, bir kısmını ise Kızılay Aşevi’nde pişirdi. Özenle hazırlanan iftarlıklar, araçlara yüklenerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.


Kızılay gönüllüleri, belirlenen adreslere giderek ailelerin sofralarına misafir oldu. Yetim çocuklarla yakından ilgilenen gönüllüler, ailelerle sohbet edip Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşadı.



Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, yaptığı açıklamada, "Ramazan ayı, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı mübarek bir zamandır. Kızılay olarak, bu kutsal ayda ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Gönüllülerimizle birlikte sadece iftarlık yemekler ulaştırmakla kalmıyor, sofralarına misafir olarak Ramazan’ın bereketini ve manevi huzurunu paylaşıyoruz. Birlikte geçirilen her an, iyiliğin ve kardeşliğin sıcaklığını hissettiriyor. Ramazan’ın ruhunu yaşatmak için gönüllerimizi ve sofralarımızı paylaşmaya devam ediyoruz" dedi.


İftar programında Kızılay gönüllülerini evlerinde ağırlayan aileler, yapılan ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, desteklerinden dolayı Kızılay yetkililerine teşekkür etti.


Kızılay Ağrı Şubesi’nin Ramazan boyunca benzer etkinlikleri sürdüreceği bildirildi.



Ağrı’da Kızılay gönüllülerinden yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerle iftar buluşması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli DESKİ’den Kaklık’a sağlıklı içme suyu hattı Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi’nde içme suyu hatlarını yeniledi. Ekonomik ömrünü tamamlamış ve sık sık patlaklar nedeniyle su kesintilerine yol açan ve halk sağılığını tehdit eden asbest boruların yerine daha sağlıklı ve dayanıklı modern borular döşendi. Çalışmayla bölgeye kesintisiz, sağlıklı ve güvenli içme suyu sağlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Honaz ilçesi Kaklık Mahallesi’nde yaşanan boru patlaklarına çözüm bulmak ve asbest içme suyu borularını yenilemek amacıyla kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Proje kapsamında bölgedeki eski borular modern ve dayanıklı malzemelerle yenilendi. Kısa bir süre önce başlanan çalışmalarda 700 metrelik içme suyu hattı imalatı tamamlandı. Öte yandan projede bir süre önce açılan ve devreye alınması planlanan içme suyu sondajıyla, içme suyu deposu arasında yer alacak iletim hattı yenileme çalışmaları da tamamlandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, boru patlaklarından kaynaklanan su kesintileri sona erecek, eski ve sağlıksız boruların yerini modern ve sağlıklı altyapı alacak. Asbest borular yerini modern hatlara bırakıyor DESKİ Genel Müdürü Egemen Emre Beşli, halk sağlığının ilk öncelikleri olduğunu belirterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Beşli, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun talimatıyla, Denizli genelinde asbestli boruların içme suyu açısından sağlıksız ve kalitesiz sular ile altyapı tesislerimizi yeniliyoruz. Kaklık Sapaca’da, vatandaşlarımızın da arazisinden geçen asbestli boruları 700 metrelik yeni ve sağlıklı içme suyu hattı ile yeniliyoruz. Ayrıca mevcut hatlara bağlantılarını da yapıyoruz. Asbestli boruların değişimini sağlıyoruz. Birçok yerde olduğu gibi halkımıza sağlıklı içme suyu temin etme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Kastamonu Kastamonu mutfağından Osmanlı sarayına giren güllaç, asırlardır Ramazan’da sevilerek tüketiliyor Kastamonu mutfağından çıkarak Osmanlı sarayına giren güllaç tatlısı, Ramazan ayında rağbet görüyor. Bilecik’ten güllaç için coğrafi işaret başvurusunda bulunulmasına tepki gösteren Kastamonulu ustalar, "Bilecik ile güllacın hiçbir alakası yok" dedi. 1489 yılında Kastamonu’ya gelen saray erkanı, Kastamonulu Ali Usta tarafından yapılan "güllü aşı" çok beğenmesiyle saray mutfağına giren güllaç, asırlardır Ramazan’da damakları tatlandırıyor. Hafifliğiyle dikkat çeken güllaç, Ramazan ayında en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. 2023 yılında Kastamonu Kalkınma Derneği’nin (KAL-DER) coğrafi işaret alınması yönünde gösterdiği çabalardan sonuç çıkmazken Kastamonulu ustalar, Bilecik’ten güllaç tatlısı için coğrafi işaret başvurusunda bulunulmasına tepki gösterip, güllacın Kastamonu mutfağından Osmanlı sarayına kazandırıldığını söyledi. "Ramazan ayında güllaç, çok tüketilen bir tatlıdır" Güllacın, Kastamonu’ya ait bir tatlı olduğunu söyleyen pastane işletmecisi Abdullah Demirci, "İlk defa 1489 yılında kayıtlara göre Osmanlı sarayından bir vazife için Kastamonu’ya gelen görevlilere güllaç tatlısı ikram edilir. Bu tatlıyı çok beğenen saray görevlileri, bizim tatlı yapan Ali Usta’yı saraya götürüp tatlıcı başı olarak önerirler. Ali Usta da Osmanlı sarayında tatlıcı başı olarak saray hanedanına, padişaha, şehzadelere tatlılar yapar ve güllaç tatlısı da Osmanlı saray mutfağından ülkemizin dört bir tarafına yayılır. Güllacın Kastamonu ile alakalı özdeşleşmiş bir tarihi mevcuttur. Çok değerli Prof. Dr. Arif Bilgin hocamız tarafından ’Osmanlı Saray Mutfağı’ kitabında bu konular bahsedilmiştir. Kayıtlı olarak tarihimizde bunlar vardır" dedi. "Güllaç tatlısını da Kastamonu’nun mutfağında tescilli olarak görmek ve devam etmek istiyoruz" Ramazan ayında güllacın çok tüketilen bir tatlı olduğunu belirten Demirci, "Hazmı, yemesi kolaydır. Çok beğenilen bir tatlıdır. Bizler de Kastamonu’da bu tatlıyı bol bol üretiyoruz. Buğday nişastasından yapılan güllaç yufkaları, şerbetli süte bandırılarak üzerine de fındık, ceviz, fıstık arasına konularak üzerine de çilek, nar gibi meyvelerle süslenerek tezgahta satışa sunuyoruz. Coğrafi işaretini iki yıl önce Kastamonu’da faaliyet gösteren bir dernek tarafından dillendirildi ama coğrafi işaret alınacaktı ama yeterince gündeme gelmemesinden ötürü henüz başvurusu yapılamadı. Bilecik bizlerden önce coğrafi işarete başvurmuş ama tarihimizde güllaç, Kastamonu ile tamamen özdeşmiş ve 500-600 yıllık bir tarih boyunca Kastamonu ile anılır olmuştur. Ali ustamız ise Kastamonu’dan kalkmış, Osmanlı sarayına mutfağına giderek bu tatlıyı yapmıştır. Bu yüzden ben bir üretici olarak çağrıda bulunuyorum Kastamonu Üniversitemize, Ticaret Odamıza, bunun bir önce çalışmalarını tamamlayıp güllaç için coğrafi işareti mutlaka almalıyız. Çünkü 500-600 yıllık bir tarih var. Güllaç, bu topraklarda doğdu, memlekete bu topraklardan yayıldı. Diğer yöneticilerimizin de sayın valimizin, sayın belediye başkanımızın da bu konuya destek olmalarını talep ediyoruz. Kastamonu’nun diğer coğrafi işaretli ürünleri sarımsak, etli ekmek, banduma, kuyu kebabı, siyez buğdayı, Tosya pirinci gibi coğrafi işaretli ürünler arasına konulup güllaç tatlısını da Kastamonu’nun mutfağında tescilli olarak görmek ve devam etmek istiyoruz" diye konuştu. "Güllaç ile Bilecik’in tarihi olarak hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır" Bilecik ile güllacın tarihsel açıdan hiçbir bağlantısının olmadığını söyleyen Demirci, "500-600 yıldır Kastamonulular tarafından yapılan memlekete sevdirilen güllacımıza, Bilecik coğrafi işaret için tescil başvurusunda bulunmuş. İşin enteresan tarafı Bilecik ile güllacın hiçbir alakası yok. Bilecik’teki arkadaşlar güllaca sahip çıkmaya çalışmışlar ama güllaç ile Bilecik’in tarihi olarak hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Güllaç, tamamen Kastamonu mutfağından çıkan bir üründür. Yarından tez bir üretici olarak bizler, buradaki Kastamonu Üniversitemize, Kastamonu Ticaret Odamıza çağrıda bulunuyorum. Bu ürünün bir an önce coğrafi işaret noktasında adım atıp Kastamonu’nun hak ettiği değeri, coğrafi işaret ile taçlandırması gerekiyor. Ali Ustamız Kastamonu’dan kalkıp saraya kadar gitmiş, sarayda tatlılar yapmış, onun mesleğe olan saygısına, mesleğine olan yeterliliğine hürmeten olsa bizim Kastamonu olarak bu işi yapmamız lazım kesinlikle" ifadelerini kullandı.
Ankara Keçiören Belediyesi’nde, Kırıkkaleliler iftar sofrasında buluştu Keçiören Belediyesi, Ankara’da yaşayan Kırıkkaleli vatandaşları iftar sofrasında bir araya getirdi. Keçiören Belediyesi, Ankara’da yaşayan Kırıkkaleli vatandaşları iftar sofrasında buluşturdu. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın ev sahipliğinde Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar programında dualarla oruçlar açıldı. İftar programına Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Vatanseverler Partisi Genel Başkanı Yılmaz Gülümser, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halime Polat, 20’nci dönem Kırıkkale Milletvekili Recep Mızrak, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı, AK Parti Ankara İl Teşkilat Başkanı Erhan Sarıgöl, Deva Partisi GMYK Üyesi Hanifi Özkan, İYİ Parti Ankara İl Yönetim Kurulu üyeleri, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya, Dünya Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Ali Yücekaya, Sinoplular Federasyonu Genel Başkanı Kenan Güllü, Kırıkkaleliler Vakfı Başkan Yardımcısı Halil Canöz ile bölge dernek, vakıf, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Keçiören, Anadolu’nun kalbidir" Programda katılımcılara seslenen Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, "Ramazan ayınız mübarek olsun. Geçen yıl da sizlerle iftar sofralarında beraberdik. O zaman seçim arifesindeydik ve sizlere projelerimizi anlatarak Keçiören’i yönetmeye talip olduğumuzu söyledik. Bugün de aynı inanç ve azimle karşınızdayız. Keçiören, Anadolu’nun kalbidir. Burada kibir, ayrımcılık ve ötekileştirme olmaz. Kırıkkale’den Çorum’a, Yozgat’tan Sivas’a, Doğu’dan Karadeniz’e kadar farklı illerden gelen vatandaşlarımızla birlik içinde yaşıyoruz. Biz dayanışma ruhuna sahip bir milletin evlatlarıyız" dedi.