KÜLTÜR SANAT - 15 Nisan 2025 Salı 09:13

Kahta Belediyesi turnuvasında kupalar sahiplerini buldu

A
A
A
Kahta Belediyesi turnuvasında kupalar sahiplerini buldu

Adıyaman Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen voleybol ve futbol turnuvalarının ödül töreni Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen voleybol ve futbol turnuvalarının final karşılaşmaları büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti. Gazi Spor Salonu’nda saat 10.00’da voleybol final maçı başlayan turnuva, saat 17.00’de Kahta Stadyumu’nda oynanan futbol final maçı ile devam etti. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi. Tribünlerde gençlerin enerjisi ve mücadelesi büyük beğeni topladı.


Turnuvayı organize eden Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Bozan, etkinliğin gençler arasında birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirterek, tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, turnuva sonrası yaptığı açıklamada, "Gençlik Meclisimiz tarafından düzenlenen bu güzel organizasyon, gençlerimizin sosyal gelişimine, takım ruhunu deneyimlemelerine ve sağlıklı bir yaşam biçimi kazanmalarına katkı sağladı. Sporun birleştirici gücünü burada hep birlikte yaşadık. Emeği geçen tüm gençlerimize, gönüllülerimize ve organizasyon ekibine teşekkür ediyorum. Gençler bizim geleceğimiz ve biz her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.


Başkan Hallaç ayrıca, Kahta Belediyesi tarafından turnuvanın ardından 18-21 Nisan 2025 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Mersin Bölgesinde gerçekleştirilecek olan 500 kişilik gençlik kampının heyecanla beklenildiğini belirtti.


Kampta doğa yürüyüşlerinden kültürel eğitimlere, atölyelerden spor faaliyetlerine kadar birçok etkinlik gençleri bekliyor olacak.



Kahta Belediyesi turnuvasında kupalar sahiplerini buldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye, Üç Deniz Girişimi’ne "Stratejik Ortak" oldu Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa’da enerji, ulaştırma ve dijitalleşme alanlarındaki altyapı eksikliklerinin giderilmesini amaçlayan Baltık Denizi, Adriyatik Denizi ve Karadeniz ülkelerinin başlattığı "Üç Deniz Girişimi"ne "Stratejik Ortak" oldu. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Üç Deniz Girişimi 2015’te Polonya ve Hırvatistan’ın girişimleriyle, Baltık Denizi, Adriyatik Denizi ve Karadeniz’i içeren, görece daha eski ve yetersiz enerji, dijital ve fiziki ulaştırma altyapısına sahip Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin altyapılarını ve bağlantısallığını güçlendirmeyi amaçlayan, sadece Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin "Katılımcı Üye" olabildiği uluslararası bir platform olarak kuruldu. Üç Deniz Girişimi içerisinde sadece AB üyesi ülkelerden oluşan "Katılımcı Üyeler" Avusturya, Bulgaristan, Çekya, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan girişime mali destekte bulunabilecek ve prestij kazandırabilecek ülkelerden oluşan "Stratejik Ortaklar" olarak AB Komisyonu, ABD, Almanya, Japonya ile Ukrayna ve Moldova gibi ülkeleri dahil etmek üzere tasarlanan "Ortak Katılımcılar"dan oluşan üç farklı statü bulunuyor. Üç Deniz Girişimi’ne herhangi bir statü için başvuru yapan ülkelerin başvurularının onaylanması, katılımcı üyelerin fikir birliğine varmasıyla mümkün. Üç Deniz Girişimi’nin 11 Nisan 2024’te Vilnius’ta düzenlendi. Bu Zirveye Türkiye, İngiltere, Finlandiya, Karadağ, İspanya ve İsrail özel konuk statüsünde katılım sağlamıştı. Üç Deniz Girişimi ’nin 10. Zirvesi 28-29 Nisan 2025’te Varşova’da düzenlendi. Türkiye’nin "Stratejik Ortaklık" başvurusu bu Zirvede üye ülkelerce kabul edildi. Üç Deniz Girişimi, Türkiye’nin enerji, ulaştırma ve dijital altyapı alanlarında tesisine çalışılan bağlantısallık projelerinde ikili düzeyde sürdürdüğü işbirliklerini çok taraflı bir arenada ele almasını sağlayacak. Bu Girişim kapsamında Türkiye, öncelik verdiği ekonomik büyüme, yeni altyapı yatırımları ve enerji güvenliğini öne çıkarıyor. Ukrayna’nın yeniden imarı ve altyapının iyileştirilmesi de bu platformun ana gündem maddelerinden biri olacak. Somut projelerle ilerleme sağlanması amacıyla anılan Üç Deniz Girişimi’nin bir diğer önemli boyutu da özel sektörle sağlanan etkileşim. Bu bağlamda her Zirve paralelinde bir de iş forumu düzenlenmektedir.