ASAYİŞ - 15 Ocak 2025 Çarşamba 14:44

Haraç istediler alamayınca iş yerini kurşunladılar

A
A
A
Haraç istediler alamayınca iş yerini kurşunladılar

Adana’nın Kozan ilçesinde bir iş yerine gelerek haraç isteyen şahıslar istediklerini alamayınca kısa bir süre sonra tekrar gelerek iş yerini kurşunladılar.


İddiaya göre, bugün sabah saatlerinde, ikinci el ev eşyası satan bir iş yerine gelen şahıslar, Nizam Güvendik’ten haraç istedi. Şahıslarla Güvendik arasında tartışma çıktı. Daha sonra şahıslar olay yerinden ayrıldı. Ancak kısa bir süre sonra bir otomobille tekrar gelen 4 kişi dükkana 10 el ateş etti. Açılan ateş sonrası iş yeri ve üst katındaki ev zarar gördü.


İş yeri sahibinin abisi Necmettin Güvendik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “140 bin nüfuslu bir ilçeye böyle olaylar yakışmıyor. Sabah iş yerine gelip tehdit ettiler, daha sonra silahla ateş açtılar. Burada kadınlar ve çocuklar vardı. Çok daha kötü bir sonuç olabilirdi” dedi.



Polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı


Olayın ardından Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek geniş çaplı bir inceleme başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ve görgü tanıklarının ifadelerine başvuran ekipler, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.



Haraç istediler alamayınca iş yerini kurşunladılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta ailelerin evlat nöbeti devam ediyor Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirterek DEM Parti il binası önünde oturma eylemini sürdüren anneler, çocuklarının eve dönmesi için evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor. Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerini sürdürüyor. Çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklediklerini dile getiren aileler, toplumun da bu konuda kendilerine destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu. Evlat hasretine daha fazla dayanamadıklarını söyleyen Ayten Koçhan, "9 senedir evlat hasretiyle yaşıyorum. Biz DEM Parti ve PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı versinler. Yeter. Biz evlat hasretine daha fazla dayanamayacağız. Ersin, oğlum beni görüp duyuyorsan dön. Yolunuz yol değil. Bu bizim davamız değil. Bu Amerika ile İsrail’in davası. Kaçacak yeriniz kalmadı. Gelip teslim olun. Gelin yavrum, dönün artık yeter. Siz dönene kadar biz burada eylemimize devam edeceğiz. Gelin devletinize sığının. Tüm annelere sesleniyorum. Hepinizin evladı gitmiş. Sizde gelin ve bize destek olun. Gelin evlatlarımızı oradan kurtaralım” dedi. Oğlunun 8 yıldır kayıp olduğunu söyleyen Şahinaz Özcan ise, “Oğlum 8 yıldır kayıp. Var mı yok mu bilmiyorum. Hiç haber alamadım. Onlar da evlat sahibi. Çocukları bir saat geç kaldıklarında dayanamıyorlar. Biz nasıl dayanalım. Bu hak mı hukuk mu? Ben DEM Partisinde PKK’dan evladımı istiyorum. Dağda bir tane evladımız kalana kadar ben buradayım. Atilla, eğer sesimi duyuyorsan gel ve devletine teslim ol. Sizin yolunuz yol değil. Sizin nerede olduğunuzu bile bilmiyorum. Şimdi benim çocuğum devletin elinde olsaydı, cezaevinde olsaydı. Hiç değilse nerede olduğunu bilir her hafta görüşürdük. Bu nasıl bir hak. Bu Müslüman’ın hakkı mıdır? Bu Kürtlük müdür? Rabbim onlara da hak ettiklerini versin” ifadelerini kullandı.
Sakarya SGM’de, özel gereksinimli bireylerde davranış yönetimi konusu ele alındı Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli bireylere yönelik düzenlenen seminerde ebeveynlere doğru davranış yöntemlerini, çocukların gelişimi için ailelere düşen görevleri anlatıp önemli tavsiyelerde bulunarak, “Davranış değişim sürecinin odak noktası ebeveynlerdir. İlk adım tutarlı olmaktır. Çocuklarımız kardeşlerinden, öğretmenlerinden, akrabalarından ve çevrelerinden etkileniyor. Bu nedenle, çocuklarımızın davranışlarını çok iyi gözlemlemeliyiz” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve ebeveynlere rehberlik etmek amacıyla düzenlenen seminer ve eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal Gelişim Merkezi’nin (SGM) ev sahipliğini yaptığı son seminerde “Özel Gereksinimli Bireylerde Davranış Yönetimi” konusu ele alındı. Erenler Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Özlem Toprak’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, özel gereksinimli bireylerin davranışlarını anlamak, zorlayıcı durumlarla başa çıkmak ve bilimsel yaklaşımlar geliştirmek gibi birçok konuda bilgiler verildi. Dr. Özlem Toprak, konuşmasında davranışların sebeplerini anlamanın önemine vurgu yaptı. Toprak, “Bireyleri uygun olmayan davranışlara iten nedenleri tespit etmeliyiz. Bazı davranışlar dürtüseldir ve her davranışın altında bir neden yatar. Kendine veya çevresine zarar veren davranışlara örnek olarak bağırma, saç çekme ya da tükürmeyi verebiliriz. Davranış değiştirme sürecinde izlenecek aşamaları şu şekilde sıralayabiliriz: İlk olarak davranışı belirlemek, ardından davranışı tanımlamak, davranış hakkında bilgi toplamak ve son olarak bu davranışın nedenini belirlemek gerekiyor” diye konuştu. Dr. Toprak ayrıca, ebeveynlerin çocuklarının davranışlarını değiştirmedeki rolüne dikkat çekerek, “Davranış değişim sürecinin odak noktası ebeveynlerdir. İlk adım tutarlı olmaktır. Çocuklarımız kardeşlerinden, öğretmenlerinden, akrabalarından ve çevrelerinden etkileniyor. Bu nedenle, çocuklarımızın davranışlarını çok iyi gözlemlemeli ve bu davranışların altındaki nedenleri anlamaya çalışmalıyız. Bu süreçte çocuklar için net beklentiler ve rutinler oluşturmak büyük önem taşıyor. Olumlu pekiştirme ise davranışları güçlendirmenin en etkili yöntemidir. Olumlu davranışları ödüllendirmek, çocuğun problemlerine çözüm bulmayı kolaylaştıracaktır” ifadelerine yer verdi. Seminer sonunda aileler, Dr. Toprak’a merak ettiklerini sordu ve program soru-cevapla son buldu.