ASAYİŞ - 27 Eylül 2024 Cuma 07:16

Kdz. Ereğli’de çok sayıda suçtan aranan şahıs yakalandı

A
A
A
Kdz. Ereğli’de çok sayıda suçtan aranan şahıs yakalandı

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde, Ketenciler köyünde yapılan operasyonla 15 farklı suçtan aranan bir şüpheli yakalandı.


Karadeniz Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı Kızılca Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı asayiş ekiplerince düzenlenen operasyonda 35 yaşındaki A.K. isimli zanlı yakalandı. Zanlının hırsızlık, parada sahtecilik, uyuşturucu madde ticareti ve imalatı, kasten yaralama, cinsel saldırı ve şantaj gibi birçok suçtan kaydının bulunduğu tespit edildi. Ekiplerin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheli, Kdz. Ereğli Adliyesi’ne çıkarıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çocuklarını okula götürmek için evden çıkmıştı, eski eşi tarafından bıçaklandı Kocaeli’nin Körfez ilçesinde iki çocuğunu okula götürmek için evinden çıkan genç kadın, bir yıl önce boşandığı eski eşi tarafından bıçaklandı. Olay, sabah saat 08.00 sıralarında Kuzey Mahallesi Cahit Zarifoğlu Caddesi’ndeki 3 katlı bir binanın önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çocuklarını okula götürmek üzere evden çıkan Arzu R. (34), bir yıl önce boşandığı eski eşi Fatih Y. ile karşılaştı. Bina önünde yaşanan tartışma sırasında Fatih Y., cebindeki bıçakla iki çocuğunun yanında Arzu R.’yi bıçakladı. Bacağından yaralanan Arzu R., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Fatih Y. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Fatih Y’nin, Arzu R.’yi zaman zaman tehdit ettiği ve bu sebeple hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğu öğrenildi. "Kızım tehdit altında" Olayı anlatan Arzu R.’nin annesi, "Kızım çocuklarını okula götürmüş. Şahıs onu yakalamış. İçeriye girmesi için zorlamış. Kızım da gördüklerine ’Polisi arayın’ demiş. O arada benim arkadaşlarım beni aradı. ’Kızını zorla eve soktu’ dediler, bende geldim. Bacağını bıçaklamış. Kızım tehdit altında" dedi. "Korkuyla yaşıyoruz" Adalet istediğini vurgulayan anne, "Adalet yok. Benim kızım 2 senedir tehdit altında. Başımız belaya girecek. Ya o bizi öldürecek, ya da biz onu. Bugün gelmiş olay çıkarmış. Benim kızım öldükten sonra iş işten geçecek. Korkuyla yaşıyoruz. Çocuğunu okula korkuyla götürüyor. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
Ağrı Patnos’ta zehirli yılan paniği Ağrı’nın Patnos ilçesinde bugün, şehir merkezine yakın bir bahçede zehirli olduğu düşünülen bir engerek yılanı vatandaşlar tarafından fark edildi. Gündoğdu Kısa isimli vatandaşın bahçesinde rastladığı yılan, kısa sürede bölge halkında paniğe yol açtı ancak Kısa, soğukkanlılıkla hareket ederek yılanı kendi imkanlarıyla yakaladı ve zarar vermeden doğal yaşam alanına geri bıraktı. Olay, Patnos Merkez’e oldukça yakın bir konumda, yerleşim yerlerine 500 yüz metre mesafede gerçekleşti. Yılanın genellikle zehirli Vipera (engerek) türlerinden biri olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’nin doğu bölgelerinde sıkça rastlanan bu yılan türü, özellikle yaz aylarında kırsal kesimlerde görülmeye başlıyor. Gündoğdu Kısa, olayı şu sözlerle anlattı: "Bahçede çalışıyordum, birden yılanı fark ettim. İlk başta korktum ama zarar vermeden yakalayabileceğimi düşündüm. Yılanı tutup, yaşam alanından uzak bir doğa alanına bıraktım. Kimse zarar görmediği için mutluyum." Patnos bölgesinde engerek yılanlarına rastlamak yaygın bir durum olmakla birlikte, bu tür yılanların genellikle insanlara saldırmaktan kaçındığı belirtiliyor ancak yine de zehirli oldukları için temkinli yaklaşmak gerekiyor. Uzmanlar, bu tür bir durumla karşılaşan vatandaşların yılanları öldürmeye çalışmaması gerektiğini, mümkünse doğaya bırakılmasının en sağlıklı çözüm olduğunu belirtiyor. Yılanların doğal dengenin önemli bir parçası olduğunu hatırlatan uzmanlar, insan müdahalesinin sınırlı tutulması gerektiğini ve bu tür olayların, doğanın bir parçası olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguluyor.
Kayseri Özel vatandaşların tramvay heyecanı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki özel ihtiyaçlı vatandaşları, hiç binmedikleri tramvaylara bindirerek onlara büyük bir memnuniyet yaşattı. Rehabilitasyon ve eğitim çalışmalarının yanı sıra sosyal etkinliklere de yönelen Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, birbirinden farklı ve güzel faaliyetlere imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından gerçekleştirilen tramvay yolculuğu etkinliğinde ilk defa tramvaya binen özel ihtiyaçlı vatandaşların mutluluğu gözlerinden okundu. Çok heyecanlı ve sevinçli oldukları gözlenen özel bireyler, “Bugün benim için çok özel, çok önemli ve çok mutlu olduğum bir gün”, “Çok mutlu oldum. İlk defa tramvaya bindim, hepsine de teşekkür ediyorum, Memduh başkanımıza da teşekkür ediyorum” , “Aslında bu günü çok uzun zamandır bekliyordum, eğlendim, çok güzeldi. Arkadaşımla birlikte çok mutlu oldum, çok mutluyum bugün, herkesi çok seviyorum” şeklinde duygularını dile getirirken, veliler ise “Özel çocuklarımız çok mutluydu, biz de çok mutluyuz, başkanımız Memduh Büyükkılıç’a da çok teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerinde bulundular. Özel servis araçları ile tramvaya getirilerek tramvay deneyimi yaşatılan özel vatandaşlar, büyük bir memnuniyet duydu. Tramvay içerisinde Kayseri türküleri de dinlettirerek eşlik etmeleri sağlanan etkinlikte özel ihtiyaçlı bireylere unutulmaz bir gün yaşatıldı.