EĞİTİM - 27 Eylül 2024 Cuma 14:19

Kastamonu Üniversitesi, 11. Örgütsel Davranış Kongresine ev sahipliği yapacak

A
A
A
Kastamonu Üniversitesi, 11. Örgütsel Davranış Kongresine ev sahipliği yapacak

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 11. Örgütsel Davranış Kongresi, destek almaya hak kazandı.


Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde 31 Ekim-3 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 11. Örgütsel Davranış Kongresi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Prof. Dr. Aysun Kanbur ve Prof. Dr. Engin Kanbur’un yürütücülüğünde hazırlanan kongre başvurusu, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından değerlendirilerek, 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği çerçevesinde kabul edildi.


Kongre, yönetim ve organizasyon alanında örgütsel davranış disiplinine yönelik araştırmaların gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongre, ulusal ve uluslararası eğilimlerin takip edilmesine, alanla ilgili bilimsel araştırmaların ve işbirliklerinin teşvik edilmesine imkan tanıyor. Akademik dünyada ve iş dünyasında da büyük ilgi görmesi bekleniyor.


Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 11. Örgütsel Davranış Kongresi’nin, alınan destek ile ulusal düzeydeki itibarının artacağı ve bu alandaki çalışmalara yeni bir ivme kazandıracağı ifade ediliyor.


Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Aysun Kanbur, “Bu önemli bilimsel toplantının Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenecek olması, hem Üniversitemiz hem de örgütsel davranış alanındaki bilimsel çalışmalar için büyük bir kazanımdır. Kongre, iş dünyası temsilcilerine ve yeni araştırmacılara alana dair farkındalık kazandıracak, Üniversitemizin sanayi ile işbirliğini güçlendirecek” dedi.


Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise TÜBİTAK’tan alınan desteğin, hem Kastamonu Üniversitesi’nin hem de kongre için bilimsel üretkenliği artırma noktasında önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm akademisyenleri tebrik eden Rektör Topal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK üyeleri ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Büyükşehir 10’uncu kez Fitch Ratings’ten ‘AAA’ aldı Muğla Büyükşehir Belediyesi, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten onuncu defa en yüksek not olan “AAA” aldı. Ayrıca bir diğer değerlendirme unsuru sonucunda “bbb(+)” seviyesinde olan Muğla Büyükşehir Belediyesi bağımsız finansal kredi profili (SCP) ile Türkiye’de ilk sırada yer aldı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu Eylül ayında da tekrar en yüksek seviye olan “AAA” olarak belirledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı Nisan ayından bu yana yapılan on değerlendirmede de “AAA” notu alarak güçlü bir mali yapısı olduğunu kanıtladı. Ulusal ölçekteki uzun vadeli kredi notu alanında en yüksek derece olan “AAA” notu Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yapılabilir seviyede ve finansal yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetinin son derece yüksek olduğu anlamına geliyor. Harcamaların sürdürülebilirliği ve ayarlanabilirliği ile borç ve likidite sağlamlığı gibi ölçütlerde gösterilen başarı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara, İstanbul, Manisa, Bursa, Antalya ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte kredibilitesi en yüksek kurumlar arasındaki yerini korumasını sağladı. Fitch Ratings’in bir değerlendirme unsuru sonucunda “bbb(+)” seviyesinde olan Muğla Büyükşehir Belediyesi bağımsız finansal kredi profili (SCP) ile Türkiye’de ilk sırada yer aldı. Başkan Aras; “Büyükşehir Belediyemiz güçlü mali yapısı ile Muğlalı hemşehrilerimize güven verirken, uluslararası kredi kuruluşlarından da tam not almaya devam ediyor” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Eylül ayında onuncu kez en yüksek not olan AAA aldıklarını söyledi ve Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları, projeleri ve hedefleri ile Muğla’ya güven verdiğini belirtti. Başkan Aras; “Muğla Büyükşehir Belediyesi devam eden yatırımları, projeleri, hedeflediği Dünya Kenti Muğla vizyonu ile geleceğe emin adımlarla yürüyor. Dünya’nın en önemli kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Eylül ayı kredi notumuzu yine en yüksek not olan AAA olarak açıkladı. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen öz kaynaklarımız ve sağladığımız kredilerle Muğlamıza en fazla yatırım yapan kurumuz. Büyükşehir Belediyemiz hizmetleri ile vatandaşların yanında olurken güçlü mali yapısı, öz kaynaklarını doğru kullanımı ile Muğlalı hemşehrilerimize güven verirken dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından da tam not almaya devam ediyor. Dünya Kenti Muğla vizyonumuz ve hemşehrilerimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla yürüyoruz”
Muğla Fethiye’de yağmursuyu hatları taşkınlara karşı temizleniyor Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü yaklaşan yağışların su baskınlarına neden olmaması için önlemlerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda İl genelinde dere ve yağmursuyu hatlarının temizliklerini sürdüren ekipler son olarak Fethiye’de çalışma gerçekleştirdi. Çalışmalar gece devam ediyor Temizlik işlemleri sırasında trafiğin kesilmemesi ve aksaklık yaşanmaması için gece saatlerinde çalışma yapan MUSKİ ekipleri hazırladıkları planlamalar doğrultusunda temizlik işlemlerini sürdürüyor. Fethiye Çarşı Caddesinde başlayan çalışmalar Taşyaka Mahallesi sanayi etrafını da kapsayacak şekilde devam edecek. Bir hafta boyunca yoğun olarak gece yapılması planlanan yağmursuyu ızgaralarının temizlikleri gündüzleri de trafiğin az olduğu noktalarda sürecek. Çalışmalar kapsamında ızgaraların içine atılan veya düşen her türlü çöp, kum, çakıl gibi maddeler, yapraklar, izmaritler vb. atıklar vakumlu araç ile temizlenerek kışa hazır hale geliyor. MUSKİ uyardı; “Yağmur suyu ızgaralarına çöp atmayalım” MUSKİ yapılan açıklamada, “Yağmur suyu ızgaraları ve dere yatakları, yağmur suyunun tahliyesi için çok önemlidir. Bu nedenle dere ve yağmur suyu kanal temizlik çalışmalarımız rutin olarak sürmektedir. yaptık. Temizliklerin sürekli yapılmasına rağmen atılan çöp, moloz ve izmaritler hatları tıkamaktadır. Yaşanan yağışlarda, su tahliyesinin verimli yapılabilmesi için dere yataklarına ve mazgallara lütfen çöp atmayalım” denildi.