EKONOMİ - 27 Eylül 2024 Cuma 13:39

Kâmil Koç, ‘Outdoor’a Değer Katan Karayolu Ulaşımı Markası’ seçildi

A
A
A
Kâmil Koç, ‘Outdoor’a Değer Katan Karayolu Ulaşımı Markası’ seçildi

Türkiye’nin önde gelen seyahat markalarından Kâmil Koç, sürdürülebilirlikten doğaya katkıya kadar pek çok alanda öne çıkan markaların ödüllendirildiği, ‘Outdoor Awards 2024’te ödüle layık görüldü. Şirket, ulaşım sektöründe yaptığı çalışmalarla hem halk oylaması hem de jüri değerlendirme süreçlerinin sonucunda “Outdoor’a Değer Katan Karayolu Ulaşımı Markası” seçildi.



Türkiye’nin çevre dostu markaları ‘Outdoor Awards 2024’te ödüllendirildi. Outdoor Türkiye Platformu tarafından 3’üncüsü düzenlenen organizasyonda bu yıl 42 kategoride öne çıkan markalar yarıştı. “Outdoor Awards kapsamında ilk etapta, birçok parametrede doğaya fayda sağlamaya emek harcayan markaları platformun 30 binden fazla üyesi tarafından değerlendirildi. İlk aşamayı geçen başarılı markalar daha sonra Out The Door yaşamı benimsemiş kanaat önderlerinden oluşan Şöhret Pakiş başkanlığındaki jüri tarafından ikinci değerlendirmeye alındı.



Türkiye’nin ilk seyahat markalarından ve 98 yıldır da yol arkadaşları için en iyi hizmeti sunma hedefiyle çalışan Kâmil Koç, ulaşım alanındaki başarılı çalışmalarıyla ödüle layık görüldü. Şirket hem halk oylaması hem de jüri değerlendirme süreçlerinin sonucunda ‘Outdoor’a Değer Katan Karayolu Ulaşımı Markası’ seçildi. Türkiye’nin çevre dostu markaları, ödüllerini Outdoor Fest’in başladığı 21 Eylül günü Nefes Orman/Çekmeköy’de düzenlenen özel bir etkinlikle ödüllerini aldı.



“Çevre dostları tarafından ödüle layık görülmekten çok mutluyuz”


Kâmil Koç Otobüsleri İcra Kurulu Üyesi, Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Direktörü Jan Sarıgül Işık, çevre dostlarınca ödüllendirilmekten çok mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:


“Sürdürülebilirlik, doğa, çevre gibi konular gerek bireysel gerekse de marka olarak özel hassasiyet gösterdiği konular. Özellikle pandemi sonrası bu konular artık yol arkadaşlarımız için de önemli bir tercih sebebi olarak öne çıkmaya başladı. Şirket olarak biz de bu talepler doğrultusunda yatırımlar yapmaya, buna yönelik çalışmalar yürütmeye başladık. Özellikle son teknolojiye sahip çevreci araçlarımızla hizmet verdiğimiz güzergahlarda yol arkadaşlarımızın doğanın en güzel ve en yalın haline tanıklık etmelerini sağlıyoruz. Bununla birlikte doğa dostu bir şirket olarak kendi bünyemizde de kağıt kullanımından geri dönüşüm ürünlerine kadar hayata geçirdiğimiz çalışmalarla hem çalışanlarımız hem de yol arkadaşlarımız için farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Amacımız, doğa dostu adımlarla geleceğe katkı yapmak ve çocuklarımıza daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak.


Türkiye’nin ilk seyahat markası olarak tüm alanlarda olduğu gibi bu alanda da ilk olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bugün de böylesine güzel bir organizasyonda çevre dostları tarafından ‘Outdoor’a Değer Katan Karayolu Ulaşımı Markası’ olarak seçilmekten çok mutluyuz. Ülkemizin en çok tercih edilen firması olarak bundan sonra da yine topluma ve insana dokunan çevre dostu çalışmalarımızla doğada iz bırakmaya devam edeceğiz.”



Kâmil Koç, ‘Outdoor’a Değer Katan Karayolu Ulaşımı Markası’ seçildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Münevver Karabulut’un teyzesi: "Minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır muhakkak" Münevver Karabulut’u 2009 yılında canice katleden Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması gündemde. Karabulut ailesinin talebi üzerine kabul edilen fethi kabir işlemi için hazırlıklar sürerken, Karabulut’un acılı teyzesi, "Pazartesi günü inşallah Allah’ın izniyle yapılacak ama minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır muhakkak. Üzerinden yıllar geçti. Toprakta artık DNA izi kalmamış olabilir. Toprak türleri var, asit var, DNA’sı yok olmuş olabilir. Her şey olabilir" dedi. Münevver Karabulut’u 3 Mart 2009 tarihinde canavarca hisle öldüren Cem Garipoğlu, 2014 yılında Silivri Cezaevi’ndeki koğuşunda intihar etmişti. Garipoğlu’nun ölümünün ardından, ölen kişinin gerçekten Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi, avukatları aracılığıyla fethi kabir talebinde bulunmuştu. Ailenin avukatları tarafından yapılan talep, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. Bu kabul kapsamında Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazıldı. "Hepimiz ruh gibi yaşayan insanlar olduk" Bolu’nun Mengen ilçesi Kayabaşı köyünde bulunan Münevver Karabulut’un kabrini ziyaret eden teyzesi, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu. Acılı teyze, "2009’da bu olay olduğundan beri hepimiz ruh gibi yaşayan insanlar olduk. Bu olay biliyorsunuz çok şeye gebe oldu. Garipoğlu ailesi tarafından birçok delil, her şey karartıldı. Şimdi de Garipoğlu’nun kabrinin açılması düşünülüyor. Pazartesi günü inşallah Allah’ın izniyle yapılacak ama minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır muhakkak. Üzerinden yıllar geçti. Toprakta artık DNA izi kalmamış olabilir. Toprak türleri var, asit var, DNA’sı yok olmuş olabilir. Her şey olabilir" dedi. "Sonuçta giden geri gelmiyor" diyen teyze, "Biz yaşadığımız acıyı biliriz. Ama ne diyelim? Ben çocuğumuzun cennette olduğunu düşünüyorum. Ablam, eniştem, aile bitik durumda. Giden can geri gelmiyor. Allah bunu bize yaşatanlara da aynısını yaşatsın inşallah" diye konuştu.
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde Cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. BM üyeliği hakkında konuşan Erdoğan, "Türkiye olarak biz de daimi üye olmanın gayreti içindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "BM’de 5 tane daimi üye ve bunun yanında 15 tane geçici üye. Bu daimi üyelerin konumu 2 dudak arasında her kararı verebiliyor. 15 tane geçici üyenin ise burada herhangi bir etkisi söz konusu değil. Bu 5 üye adeta dünyayı yöneten ülkeler konumunda" dedi. "Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapmaları gibi hesapları yok" Erdoğan, "Japonya, Çin, bizler, Almanya gibi üyeler her ne kadar daimi üye olma teşebbüsü varsa da şu anda daimi üye olamadıkları için herhangi bir etkisi söz konusu değil. Şu anda Türkiye olarak biz de daimi üye olmanın gayreti içindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok. Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapmaları gibi hesapları yok. 15 üyenin burada yapabileceği bir iş söz konusu değil" diye konuştu. "Masaya yatıracağız ve sorunları çözeceğiz" Miçotakis ile görüşmelerine yönelik sorulan soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki yılın başında yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısını yapacağız. Şu anda benim büyükelçi konumunda Çağatay Bey muhattabıyla görüşmelerini sürdürüyor. Büyük ihtimal önümüzdeki yılın başında bir araya gelme durumumuz olacak. O zaman da bu konuyu masaya yatıracağız. Ağırlıklı olarak yüksek stratejik konsey toplantısı, Ege’de yaşanan sıkıntılar. Bu konuları sayın başkan ile masaya yatıracağız ve sorunları çözeceğiz" şeklinde konuştu. "Paşinya’nı olumlu yaklaşımda gördüm" Paşinyan ile ilgili soruları da cevaplayan Erdoğan, "Paşinyan ile olan görüşmede öne çıkan Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan sıkıntılardı. Bu konuda ben Paşinya’nı olumlu yaklaşımda gördüm. Azerbaycan’ın da aynı anlayış içerisinde olduğunu biliyorum. Bu iki ülke bu yaklaşımı ortaya koyarak bu sorunu çözerler" diye konuştu.
Elazığ Elazığ tarım fuarına hazırlanıyor Elazığ Belediyesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile 9-13 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı hazırlıkları devam ediyor. Elazığ’ın tarım, hayvancılık ve teknoloji alanlarındaki potansiyelini ortaya koymak ve bu sektörlerdeki yenilikleri tanıtmak amacıyla düzenlenecek olan fuarın ilimiz ve ülke ekonomisi yanında sektör temsilcileri ile çiftçilerimize önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ’’Elazığ, özelikle teşvikte 6. bölge imkanlarından faydalanmasından sonra sanayi ve üretimde önemli bir atılım dönemi yaşıyor. Şehrin üretim ve kazanımlarının tanıtılması ve yeni pazarlara ulaşması noktasında hem ekonomik hem de sosyal hayatına önemli bir canlılık kazandıran fuar ve festivalleri önemsiyor ve destek veriyoruz. İlimizde 9-13 Ekim tarihler arasında gerçekleştirilecek olan 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarıyla yerel üreticilerimizin ve girişimcilerimizin ulusal ve uluslararası arenada tanınmasını sağlamakla birlikte şehrimizin turizm potansiyelini artıracaktır.” Fuarın, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık sektörlerindeki yenilikçi teknolojilerin tanıtılmasına ve bu alanlardaki yatırımların artmasına katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Alan, “Fuarla birlikte şehrimizin tarım ve hayvancılık sektörlerindeki rekabet gücü artacak ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmamız kolaylaşacaktır. Ayrıca ticaret erbabımız için yeni iş fırsatları oluşturacak olan fuar, iş bağlantılarının kurulmasına ve mevcut iş ilişkilerinin güçlenmesine ne fırsat tanıyacaktır’’ dedi. Çiftçilerimizin modern tarım teknikleri ve yenilikçi teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak olan fuarın, verimliliklerini artırmalarına yardımcı olacağını ifade eden Başkan Alan, “Fuar çerçevesinde çiftçilerimiz, düzenlenecek olan eğitim programları ve atölye çalışmalarına katılarak, bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Elazığ’ı ve ülkemizi, birlikte daha ileriye taşıma amacıyla tüm sektör temsilcileri ile üreticilerimizi şehrimizin tarımsal alanda kalkınması ve gelişmesine katkı sunacak bu önemli fuara katılmaya davet ediyorum’’ diye konuştu.
Kayseri CHP’li Abbas Ertürk: “Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede demokrasinin kalesi bir partidir” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü ve Parti Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk; "Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede demokrasinin kalesi bir partidir” dedi. CHP Melikgazi İlçe Başkanlığı için yapılacak seçim ile ilgili İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına seçim için Kayseri’ye gelen CHP Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü ve Parti Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk ve Parti Meclis Üyesi Cem Aydın’ın yanı sıra CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Melikgazi İlçe Başkan adayları ve parti yönetimi katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin; "Melikgazi ilçe seçimlerinin yapılmasıyla ilgili genel merkezimiz, seçim takvimini açıkladı. Hazırlıklarımızı ve altyapı çalışmalarımızı yaptık. Bu anlamda katkı sağlayan genel merkez parti meclis üyelerimize ve Kayseri teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Sağlıklı ve güzel bir seçim olacağına inanıyorum. CHP gibi iktidara en yakın olan bir partiye yakışır kongre sürecini hep birlikte geçireceğiz” dedi. CHP Parti Meclis Üyesi Cem Aydın ise yaptığı konuşmada; "Bugün Melikgazi ilçe mahalle delegeleri seçimlerimizi gerçekleştirmek için Kayseri koordinatörümüz Ali Abbas Ertürk ile birlikte Kayseri’deyiz. Şimdiden tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Melikgazi’ye ve Kayseri’ye ve Kayseri’ye hayırlı olmasını diliyorum. Partimiz ülkenin genelinde olduğu gibi Kayseri’de de çok büyük bir iddia koydu. Bugün CHP Kayseri’de söz sahibi. Burada tabi ki parti emekçilerimizin katkısı çok büyük. Onlara da çok teşekkür ediyorum. 31 Mart 2024’de partimizi Türkiye’nin birinci partisi yapan irade ve kararlılık burada partimize, Pınarbaşı, Akkışla, Felahiye ve Sarız olmak üzere Kayseri’de 4, Türkiye’de 433 belediye kazandırdı. Eminim ki bugün olduğu gibi yarında gelecek olan genel seçimlerde daha büyük bir iradeyle daha çok milletvekili ve daha çok belediye başkanını Kayseri’den çıkartacağız” ifadelerini kullandı. CHP’nin Türkiye’de demokrasinin kalesi olduğunu ifade eden CHP Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü ve Parti Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk de sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kayseri Türkiye’nin her bölgesinde yaşayan vatandaşın imrenerek takip ettiği, özendiği, kişisel refahı ile ekonomisi ile sanayisi ile insanların mutlu ve huzurlu olduğu bir şehirdi. İnsanlar işsiz kaldığı zaman ya da bulunduğu şehirde mutlu olmadığı zaman Kayseri’ye gitmek isterlerdi. Ancak 25 yıllık iktidarın sonunda Kayseri’deki durumu da hepiniz daha iyi biliyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede demokrasinin kalesi bir partidir. Bunu hem ülkede demokrasi vaat eden hem de bunu kendi içerisinde uygulayan bir siyasi partidir. Bir ilçemizdeki eksik delege seçimini telafi edip, onu yaparak, bunu da tamamlamış olacağız. 9 ay önce tamamen demokratik bir şekilde genel başkan değişikliğini sağlamış bir partiyiz ki bu Türk siyasi tarihinde çok fazla örneği olmayan bir durum. Bu partide demokrasiyi yaşatmaya, ülkede de demokrasiyi vaat etmeye hep birlikte mücadele edeceğiz.”
Denizli Denizli Büyükşehirden üniversitelilere öğrenim yardımı Denizli Büyükşehir Belediyesinin üniversitelilere ilk defa vereceği ayni öğrenim desteği müracaatları başladı. Şehirlerarası ulaşım, kırtasiye ve barınma gibi ihtiyaçlarında kullanılmak üzere bin 500 öğrenciye verilecek 5 bin TL değerindeki ayni yardım müracaatları 11 Ekim’e kadar sürecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik ilk kez ayni öğrenim desteği verecek. Bu kapsamda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerine verilecek öğrenim yardımı müracaatları başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin internet adresi üzerinden online yapılacak müracaatlar 11 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Yapılacak incelemenin ardından, Denizli sınırları içerisinde ikamet eden, ancak kent sınırları dışında üniversitede eğitim gören öğrencilere, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında (1 Eylül 2024 - 30 Haziran 2025) dönem başında 1 defa olmak kaydıyla hane geliri brüt iki asgari ücretin altında olan öğrencilere şehirlerarası ulaşım, kırtasiye, barınma gibi ihtiyaçların karşılanması için 5 bin TL ayni öğrenim yardımı yapılacak. Ayni öğrenim yardımı toplamda 7.5 milyon lira değerinde olacak. Başvuru şartları Başvuruda aranacak şartlar ise şu şekilde açıklandı: “Öğrencinin T.C vatandaşı olması, öğrencinin ailesinin ve kendisinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi ve öğrencinin Denizli ili dışında üniversite okuması gerekecek. Bunlara ek olarak ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması gibi şartlar olacak. Başvurular kurulan bir komisyon tarafından değerlendirilecek” şeklinde başvuru için şartlar açıklandı.